5 motive pentru care femeile barfesc


E buna sau e rea? E folositoare sau din contra, daunatoare? Indiferent care ar fi raspunsurile corecte, un lucru e sigur: barfa nu prea lipseste din viata femeilor. Uite cele mai comune cinci motive pentru care femeile barfesc.
 


1.    Cauta sfaturi
De multe ori, nici macar nu consideram ca barfim atunci le impartasim celor mai bune prietene experientele noastre care mai de care mai intime. Nu facem asta pentru ca nu avem subiecte de discutie, ci pur si simplu pentru ca putem invata cate ceva de la fiecare. Uneori, e drept... mai avem nevoie si de o a doua parere atunci cand vrem sa luam o decizie. Asa ca, barfa nu e neaparat un lucru negativ.

2.    Cauta noi prietene
Ti s-a intamplat si tie sa iti barfesti cunostintele cu o persoana pe care abia ai cunoscut-o? Se intampla frecvent lucrul acesta, in special din dorinta de a-ti atrage noi prieteni langa tine. Motivul? Ai impresia ca daca ii impartasesti un secret, va capata incredere in tine. In realitate, s-ar putea sa fie exact invers. Asa ca, ai grija ce si cu cine vorbesti.

3.    Reduc stresul

Da, se pare ca barfa reduce stresul. De multe ori, atunci cand auzi ca cineva o duce mai rau decat tine, incepi instantaneu sa te simti mult mai bine. Chiar daca nu te bucuri de raul altuia, faptul ca existe persoane care au probleme mai mari decat tine iti da puterea sa mergi inainte.

4.    Au nevoie de o validare

Exista femei care barfesc doar pentru ca vor sa se descarce sau pentru ca au nevoie de cineva care sa le valideze parerile. E una cand crezi ca vecina de la trei este o nesuferita si alta cand prietenele de pe palier iti confirma asta. Incearca sa fii mai sigura pe tine si sa nu te lasi prea mult influentata de parerea prietenelor. E ok sa le ceri sfatul, dar asta nu inseamna ca trebuie sa te iei dupa ele mereu.

5.    Din rautate
Da, trebuie sa recunoastem ca exista si gasca femeilor care barfesc din pura rautate. E ok sa iti discuti problemele cu familia sau cu prietenele, insa ai grija sa nu cazi in extrema cealalta. Daca ai ceva cu o cunostinta, mai bine incearca sa clarifici lucrurile chiar cu ea. Este urat sa o barfesti pe la colturi, iar asta nu va face decat sa-ti inrautateasca imaginea pe termen lung. Nici tie nu ti-ar placea sa ai prin preajma prietene rautacioase, nu-i asa?

related posts

Modifică setările cookies