1. Delimiteaza spatiul in functie de necesitati
Creeaza zone mici in care sa studiezi, sa te relaxezi, sa joci jocuri sa stai cu prietenii sau sa ai parte de intimitate. Acestea trebuie totusi sa nu fie prea fragmentate, pentru a-i conferi camerei un aspect unitar.
2. Aranjeaza-ti mobila cu cap
In functie de nevoile tale, plaseaza mobila in diferitele parti ale camerei: mobila pentru televizor si sistemul audio sa stea in spatiu pentru relaxare, biroul plaseaza-l in coltul de studiu, lampile, canapeaua si masuta de cafea trebuie sa mobileze spatiul destinat musafirilor, iar ca sa umpli spatiul ramas, poti sa arunci perne de stat pe jos.
3. Evita zonele “moarte”
Incearca sa nu creezi zone care sa nu serveasca la nimic anume si sa fie pur decorative. Daca ai totusi un colt cu care nu stii ce sa faci, paseaza o perna, un scaun sau o floare si retrage-te acolo ori de cate ori faci vreo trasnaie.
4. Creeaza atmosfera
Nu-ti lasa peretii goi pentru ca acest lucru iti va face camera sa para si mai mare. Asa ca umple-i cu autocolanti, tablouri sau poze. Lasa-ti imaginatia sa curga!
5. Gaseste un punct cheie
Acesta reprezinta zona camerei care trebuie sa atraga toata atentia, in jurul careia trebuie sa roiasca toate celelalte elemente decorative. Acesta poate fi un semineu, o canapea sau chiar zona cu televizor.