A simtit ca sotul ei miroase diferit, iar asta le-a schimbat viata complet. Ce s-a intamplat apoi a fost uimitor


O femeie din Anglia a simtit ca sotul ei miroase diferit, iar din acel moment totul s-a schimbat pentru ei. Acum Joy lucreaza cu medici importanti.


Joy Milen este cea care a observat o schimbare de miros, la sotul ei, iar asta a alarmat-o. 

,,Am fost mereu un cuplu iubitor, dar incepuse sa miroasa neplacut pentru mine. Ii spuneam ca trebuie sa faca baie si sa se spele pe dinti, insa in timp asta a inceput sa il deranjeze, asa ca am incetat".

Abia mai tarziu, Joy a realizat ca ceea ce simtea defapt era boala sotului sau, Parkinson. Odata diagnosticat, cei doi au aflat si ca femeia este unul dintre putini oameni cu un simt olfactiv foarte dezvoltat. Un blestem si o binecuvantare, in acelasi timp, abilitatea de a detecta boli doar cu ajutorul mirosului o ajuta pe Joy sa fie in apropierea unui grup de medici si sa ajute la depistarea a tot felul de afectiuni grave.

Les a devenit din ce in ce mai afectat de Parkinson, iar vizitele la centre de ingrijire a oamenilor cu aceeasi problema i-a ajutat ce pe doi sa clarifice totul.

,,I-am spus ca oamenii aceias miros exact ca el. Intensitatea mirosului nu este mereu aceeasi, dar este acelasi miros." Joy le-a propus medicilor sa se foloseasca de miros pentru a depista bolnavii de Parkinson mai rapid, insa acestia au fost reticenti.

Abia mai tarziu, o echipa de medici au rugat-o pe Joy sa faca diverse teste, mirosind o multime de haine purtate atat de oamenii afectati de Parkinson, cat si de persoane complet sanatoase. Joy le-a recunoscut pe toate cele purtat de bolnavi, iar de atunci Joy se ocupa cu diagnosticarea pe baza de miros. Se spune chiar ca femeia ar avea un simt olfactiv aproape la fel de bun ca al unui caine.

Sursa foto: Daily Mail

 

Întrebarea Mesei Rotunde cu Andra Gogan: „... a fost o decizie proasta!”

 

related posts

Modifică setările cookies