Acesta e desertul favorit al Catalinei Ponor. Ce prajitura ii place si ce si-a luat din primii bani castigati din sport


Revenita in sala de antrenamente de la Izvorani de aproape trei luni, Catalina Ponor le-a facut o surpriza admiratorilor si a raspuns intrebarilor care i-au fost adresate pe pagina oficiala de Facebook, "Lotul feminin de Gimnastica al Romaniei".


Tripla campioana olimpica de la Atena si dubla medaliata la Londra, gimnasta le-a facut o surpriza si cititoarelor perfecte.ro care i-au pus cateva intrebari, ocazie cu care am aflat o parte dintre micile placeri ale romancei.

Daca erati curioase ce si-a cumparat din primii bani pe care i-a castigat din sport, atunci aflati ca frumoasa romanca a facut o alegere destul de simpatica, achizitionandu-si un Tamagotchi, jocul digital cu ajutorul caruia ingrijesti un catelus si pe care probabil multe dintre voi l-ati avut in copilarie. 

Daca ar fi sa aleaga intre stilul vestimentar sport si cele elegant, Catalina Ponor nu ar putea renunta la niciunul. "Daca sunt in sala, ma simt excelent in costum de gimnastica. Daca nu sunt in sala, ma simt foarte bine in haine elegante :)", a raspuns aceasta.

Cat despre desertul favorit, Catalina ne-a dezvaluit ca mananca cu placere tarte cu fructe, asa ca noi va propunem reteta unei tarte cu capsuni si crema de mascarpone pentru a incerca o prajitura pe care o perefera si campioana noastra.

Citeste si: Cea mai simpla metoda de a-ti cumpara produse de infrumusetare. Cum sa economisesti timp si sa arati perfect

 

Ingrediente

1 lingurita extract vanilie, 50g zahar, 1 lingura rom, 225g mascarpone rece, 600g capsuni , un praf de sare, 180g faina , 115g unt, 2 linguri smantana, 1 galbenus

Metoda de preparare

Pentru aluat:

Amesteca cu robotul de bucatarie zaharul (din care pastrezi 4 linguri), untul, sarea si faina, apoi adauga galbenusul amestecat cu smantana. Amesteca pana cand formezi un aluat. Formeaza o bila din el si intinde-l intr-o tava de tarta (20cm).

Inteapa aluatul cu furculita din loc in loc si acopera-l cu o folie de aluminiu unsa cu unt. Pune tava la congelator timp de 2 ore.

Incinge cuptorul la 190C si coace aluatul de tarta (acoperit cu folie) timp de 15 minute. Indeparteaza folia si mai coace timp de 10 minute. La tarta sa se raceasca complet.

Intre timp, spala si usuca in servetele de hartie capsunile.Feliaza-le, amesteca-le cu 2 linguri de zahar si lasa-le sa stea timp de 15 minute.

Amesteca branza mascarpone cu romul, 2 linguri de zahar si extractul de vanilie. Pune crema la rece cat se raceste crusta de tarta.

Umple tarta cu crema mascarpone si decoreaza cu feliile de capsuni si frunze de menta.

Serveste imediat. 

related posts

Modifică setările cookies