Bunele maniere la masa: cand poti sa mananci cu degetele si cand trebuie sa  folosesti tacamurile


Cand vine vorba de eticheta la masa si modul de servire al unor mancaruri, se pot crea confuzii foarte usor. Unele trebuie neaparat consumate cu lingura si furculita, pe cand altele, din contra, trebuie consumate cu degetele. Mai jos ai regulile de bune maniere.

Tag-uri:

Painea

Foloseste-ti degetele ca sa iei painea din cosul in care este tinuta. Rupe feliile de paine, chiflele sau briosele in bucati mici, cat pentru o inghititura, nu mai mult. Daca mananci painea cu unt, intinde-l pe fiecare bucatica in parte. Cand ai de-a face cu chifle, evita sa le rupi deasupra cosului – trebuie sa le iei pe farfuria ta si sa eviti sa le rupi in prea multe bucati. 

Branza

Atunci cand branza este servita felii ca acompaniament la un fel de mancare, cum ar fi placinta cu mere, acesta trebuie mancata cu o furculita. Daca este servita ca antreu, sub forma de cuburi, se mananca cu degetele. Daca este servita pe o farfurie speciala, in cantitati mari, este recomandat sa o tai felii si sa o aduci la gura cu degetele.

Citeste mai multe pe foodstory.ro!

related posts

Modifică setările cookies