Cum să-ți pregătești casa, dar și pe tine, pentru o videoconferință de succes


Pandemia cu coronavirus ne-a învățat pe toți cum să lucrăm de acasă, iar videoconferințele sunt folosite pentru a suplini tradiționalele ședințe de la locul de muncă.


Deși de această dată ne ascundem în spatele unui laptop sau desktop, micile detalii contează și trebuie luate în seamă pentru ca imaginea de ansamblu să nu aibă de suferit.

În primul rând, lumina naturală este spațiul ideal pentru un apel video, iar în lipsa acesteia e bine să ne construim o combinație favorabilă. Amintiți-vă mereu că o sursă de lumină existentă în spatele vostru vă va întuneca fața, astfel că luminile din încăperi trebuie să bată din față, chiar și dintr-o altă cameră.

De asemenea, nu e de neglijat spațiul de lucru sau cel care apare în videoconferință. Regula principală e să evitați spațiile intime, gen dormitorul sau baia. Apoi, introducerea în cadru a unui tablou, a unei plante sau a unei fotografii de familie creează o atmosferă plăcută, atât pentru voi cât și pentru cei care vă privesc.

Videoconferința de la domiciliu presupune și o ținută adecvată, de cele mai multe ori în stilul folosit și la birou. Totuși, sfatul specialiștilor e să vă concentrați pe partea de sus a corpului și pe machiaj, în cazul femeilor. Cum nu e nevoie să vă ridicați în picioare, nimeni nu va observa dacă veți opta pentru un sacou office și niște pantaloni de pijama. 

Pe termen mai lung, dacă vreți să vă păstrați motivația pe durata mai multor ore sau pe parcursul întregii zile, o costumație prea lejeră nu e însă indicată, existând tentația de lua cât mai multe pauze. În plus, orice pată de culoare (una discretă, fără alte printuri sau imprimeuri) cosmetizează în mod plăcut „oglinda” pe care o afișăm într-o videoconferință. 

related posts

Modifică setările cookies