Cum si ce trebuie sa bea o lady. Afla sfaturi de la barmanul Casei Regale britanice


Dupa ce a creat bauturile de la nunta regala a Printului William cu frumoasa Kate, a inventat si a servit bauturi pentru Pierce Brosnan, Robert de Niro, Kate Moss sau Roy Lichtenstein, Sir Angus Winchester a dat sfaturi despre consumul de bauturi alcoolice pentru cititoarele perfecte.ro


Cel mai vechi cocktail din lume as spune ca este Mint Julep  -  orice alcool indulcit cu zahar sau miere ai apoi aromat cu menta. Samuel Pepys (cronicar din perioada domniei regelui Carol al II-lea al Angliei n.red) a vorbit despre aceste bauturi in 1600, iar cuvantul Cocktail a fost folosit in mod oficial pentru prima data  pe 13 mai 1806.”, explica Sir Winchester, cunoscuta ca o adevarata enciclopedie a domeniului. Aceasta legenda in industria barteteningului, cu peste 20 de ani de activitate in domeniu, s-a aflat in Romania pentru a juriza concursul Barmaniada, etapa Mixologie. 

Bem ca niste doamne

Cand a venit vorba de sfaturi pentru doamne, el recomanda, in primul rand, cumpatarea si, in al doilea rand, hidratarea. “Pentru a nu te imbata, cea mai buna metoda este de a bea un pahar de apa dupa fiecare pahar de alcool, ceea ce te incetineste si totodata te rehidrateaza. In plus o femeie nu ar terbui sa intre in competitie cu un barbat in a consuma alcool.”, a spus el. 

Cocktailul ideal pentru o petrecere cu prietenii in sezonul rece

Daca ai de gand sa organizezi o petrecere in preajma Craciunului, barmanul Casei Regale are o propunere pentru meniul tau de bauturi. „Imi place ideea de Punch: servit intr-un vas mare, este un cocktail de mai multe genuri, cu condimente intepatoare, pe care invitatii o pot prepara asa cum doresc, astfel incat eu sa ma pot concentra si bucura de prezenta lor asa cum si ei isi savureaza bautura. ”

Bautura lui preferata

Avand in vedere experienta lui si gusturile extrem de dezvoltate, este interesant de aflat care este cocktailul lui preferat. "Imi place Classic Dry Martini pentru ca iubesc ginul, exista literalmente milioane de variatii ale acestui alcool, este deja un simbol si totodata ingredientele pot fi gasite oriunde.", ne-a marturisit el. 

related posts

Modifică setările cookies