El este doctorul care dărâmă miturile despre implanturi: "Implanturile dentare nu “bipăie” în aeroport!”


Doctorul Șerban Atanasiu, medic stomatolog, ultraspecializat în implantologie, preferatul pacienților de peste hotare, care aleg să vină în România pentru a-și rezolva problemele dentare, dărâmă MITURILE legate de implanturile dentare.

 


Dacă am puse implanturi dentare, o să ‘bipăie’ când trec prin filtrele din aeroport – MIT! 

În realitate, implanturile dentare nefiind magnetice, nu vor declanșa ‘bipăitul’ filtrelor sau detectoarelor de metale din aeroport. 

Inserarea implantului dentar este cea mai dureroasă procedură stomatologică? MIT! 
  
În timp ce aproximativ 90% din populație crede că implantul dentar doare, realitatea este cu totul și cu totul alta. Procedura de inserare a unui implant dentar este mult mai puțin dureroasă decât devitalizarea a doi dinți învecinați dintelui lipsă, pentru a crea o punte. În timpul procedurii de inserție a implantului, se poate resimți un anumit disconfort. 

De fapt, procedura se execută sub anestezie (inhalosedare sau sedare generală IV asistată) așa încât este chiar mai puțin dureroasă decât o normală extracție dentară. 

Similar orcarei intervenții chirurgicale, pacienții pot resimți ulterior un anumit disconfort, mai ales în timpul masticației.
Această senzație se remediază însă cu ajutorul analgezicelor, astfel încât durerea și orice alte complicații pot fi ținute sub control. 

 Implanturile dentare se întrețin greu? MIT! 

Implanturile dentare reprezintă în cele mai multe cazuri soluția ideală de înlocuire a dinților lipsă, înlocuind cu succes dinții naturali și fiind la fel de ușor de întreținut ca și ceilalți dinți. 
  
Sunt prea tânăr sau prea bătrân pentru implant dentar? MIT! 

 În realitate, nu se tratează prin implant dentar pacienții care nu au încheiat perioada de creștere a oaselor maxilare, cum ar fi băieții cu vârsta cuprinsă între 18-19 ani și fetele cu vârstă cuprinsă între 16 – 17 ani.

Nu există o limită superioară, tratamentul prin implant fiind ideal și pentru pacienții înaintați în vârstă, purtători de proteze dentare mobile. Ceea ce este importat este vârsta edentației, adică de cât timp lipsește dintele de pe arcadă. Cu cât se întârzie mai mult înlocuirea dintelui lipsă, cu atât osul care ar putea primi implantul dentar se va atrofia. Dar chiar și în aceste cazuri există soluții pentru a crea condițiile optime inserării unui implant (Ex: adiția osoasă). 
  
Implanturile dentare nu sunt confortabile? MIT! 

Din contră, implanturile dentare oferă un confort sporit pacienților și senzația este similară cu dinții naturali. Cu siguranță, funcțiile obișnuite precum masticația, fonația (vorbitul), estetica (aspectul) sunt îndeplinite cu mai mare succes de către un implant dentar, în comparație, de exemplu, cu o proteză dentară mobilă clasică. 
  
Implantul dentar nu este mai bun decât o proteză dentară? MIT! 

În realitate, implantul dentar este cea mai bună, naturală și durabilă soluție existentă pentru înlocuirea dinților lipsă. Mai mult, implanturile dentare au o durată de viață mult mai ridicată prin comparație cu alte soluții stomatologice de înlocuire a dinților lipsă, îmbunătățind dicția și reproducând în proporție de circa 95% capacitatea naturală de a mușca și a mesteca.  
  
Vasta experiență profesională l-a determinat pe tânărul doctor Șerban Atanasiu să își dorească să transforme traumele stomatologice din copilărie pe care le-a observat la majoritatea pacienților din România în experiențe plăcute care să se încheie cu zâmbete.  

 “Destul de greu este să convingi pacienții și publicul larg că există variante chirurgicale rapide și nedureroase, iar din punctul de vedere al intervenției e necesară o concentrare deosebită având în vedere că totul de desfășoară în jurul a câțiva milimetri. Satisfacția maximă e aceea când pacientul vrea să zambească chiar și la glume nereușite doar pentru a se vedea dinții”, spune dr. Șerban Atanasiu. 
  
Dr. Șerban Atanasiu întâlnește foarte multe cazuri în care pacienții ajung în stadiul în care nu mai au niciun dinte sănătos și consideră că este extrem de important să se schimbe mentalitatea pe direcția de sănătate orală fiind de părere că este mai ușor să previi decât să tratezi.   


 

  • El este doctorul care dărâmă miturile despre implanturi: Implanturile dentare nu “bipăie” în aeroport!”

related posts

Modifică setările cookies