Pe cele mai inspirate le-am gasit pe Zagat.com, cel mai accesat ghid al restaurantelor din intreaga lume.
1. Nu te baza pe sfertul de ora academic
Sa fii punctual e nu numai o regula de eticheta ci si o dovada de respect pentru cei care te asteapta la masa. Cu atat mai mult daca este vorba de o singura persoana. Nu e nimic mai neplacut decat sa stai singur la o masa si sa ai senzatia ca toate privirile sunt indreptate spre tine. Nu te baza nici pe rabdarea celor de la restaurant. Daca stii ca vei intarzia mai mult de 15 minute, mai bine suna si cere sa iti pastreze rezervarea.
2. Plange-te politicos!
Nu zice nimeni ca trebuie sa accepti intarzierea chelnerului, mancarea rece sau fara gust, asteptarea bauturilor. E dreptul tau de client sa iti spui punctul de vedere, atata timp cat o faci politicos si fara jignirea personalului. Ceea ce nu e frumos este sa strici seara tuturor prietenilor cu care esti la masa comentand doar in fata lor servirea proasta, fara sa iei atitutdine cu personalul. Poate nu de-asta ati iesit in oras!
3. Platiti nemteste!
Bunele maniere spun ca persoana care a lansat invitatia la masa, plateste, fie ca e barbat sau femeie. Traim, insa, in timpuri mai relaxate, asa ca nu e nimic rau in a imparti nota, atata timp cat fiecare stie ce si cat a consumat. Iar daca sunteti un grup mare si stiti ca veti imparti cheltuielile, ar fi bine sa aveti bani cash. In primul rand va scuteste de neplacerile unui restaurant fara POS si in al doilea rand ii face viata mai usoara chelnerului care nu vrea sa primeasca 5-6 carduri de pe care sa opreasca suma.
Mai multe pe foodstory.ro.