Ce poți face cu ghetele Kangoo Jumps. Antrenoarea Kinga Sebestyen ne învață cum să ne tonifiem corpul și cum să slăbim


După 20 de ani de sport practicat aproape zilnic, Kinga Sebestyen arată incredibil de bine la cei 44 de ani ai săi. Cea care a făcut fenomenul Kangoo Jumps celebru în România și în multe țări europene se poate lăuda cu un corp perfect, fără urmă de celulită, un abdomen plat, cu pătrățele, coapse și posterior perfect tonifiate. La înălțimea de 1,70 m, Kinga Sebestyen are 53 kilograme.  


În plus, sportul pe ghete rebound, pe lângă faptul că încetinește procesul de îmbătrânire aduce mari beneficii și rezultate la slăbire, tonifiere, diabet, probleme ginecologice, oncologice, ortopedice, cardiovasculare, digestive, respiratorii, renale limfatice, mentale și rezolvă multe alte probleme! Detalii în interviul exclusiv cu Kinga Sebestyen pentru Perfecte.ro.
 

Kinga, ai făcut faimos fenomenul Kangoo Jumps în Europa! De cât timp ai lansat acest sport și care sunt satisfacțiile tale profesionale acum?

Am introdus sportul Kangoo Jumps în România în 2008. Din Academia mea au ieșit cei mai bun instructori, traineri și presenteri din lume. Am venit în România cu un sistem de învățământ dublu ca și ofertă și eficiență decât cel de afară. Educația mea includea și aerobic, fitness, capacitatea de a trasa diete și stil de viață sănătos. Am învățat și am acreditat instructori talentați care predau acum peste tot în lume și distribuie și ghetele speciale acolo.

Sunt așadar români pregătiți de mine și de Academia mea, pe piețe ca Ucraina, Polonia, Moldova, Cipru, Germania, Austria, Bulgaria, Serbia, Croația, Noua Zeelandă, Statele Unite, Dubai, Abu Dhabi, Qatar, Bahrain, Anglia, Spania, Elveția, Franța, Cehia, Irlanda. Sunt foarte mândră că la festivalurile organizate de Head of Kangoo Jumps International sunt aleși presenteri și traineri din academia mea. Satisfacția mea, după 10 ani, este că primesc felicitări de peste tot în lume, că trainerii, presenterii și instructorii mei sunt cei mai buni din lume, fac cele mai frumoase evenimente, au sala plină la oră, feedback pozitiv de la clienți, că au rezultate bune la slăbire, reabilitare, recuperare și tonifiere pe ghete rebound. 
 
Oriunde mă duc în lume, sunt apreciată pentru aceste rezultate, lumea vine la Kangoo Jumps din plăcere, caută sălile și instructorii acreditați din echipa mea. 
 
Ai un stil de viață sănătos și totuși riști să rămâi fără voce și fără vedere! Care este cauza? Cum ai descoperit aceste probleme?
 
Înainte să descopăr Kangoo Jumps, am fost educatoare și, din hobby, am ținut ore de step aerobic și altele. Am devenit apoi lector la Federația Sportul pentru Toți. De 25 de ani țin cursuri de aerobic, step, fitball adică cursuri specializate pentru instructori, zilnic 4 ore de teorie și 4 de practică. De 10 ani, lunar, 2-3 ori workshopuri de 3-4 zile în care pregătesc instructori în aerobic și Kangoo. Predarea constă în a vorbi și a face exerciții 8 ore pe zi.

Plus evenimente lunare de 4-5 ori când pe scenă, chiar dacă cu microfon, coordonez cu voce tare clasa, publicul. Dau totul din mine. Cânt, dansez, fluier și mă exprim foarte zgomotos, astfel că, după eveniment, ajung să fiu răgușită, mă doare gâtul și corzile vocale sunt suprasolicitate. De un an am fost atenționată de doctor să am grijă de vocea mea, să țin pauze, să nu vorbesc sau să vorbesc mai încet, dar nu am putut să respect.
 


De 6 luni îmi pierd vocea periodic, am început să am probleme și cu vederea și auzul. Dacă nu țin o pauză de 6 luni risc să rămân fără ele. Tot ce fac, fac din plăcere, îmi iubesc meseria, ador ghetele mele, echipa mea e ca și familia mea. Sărbătorim zilele de naștere, mulți din echipă au devenit parteneri de business în Kangoo, instructorii s-au împrietenit între ei la evenimentele mele, fac vacanțele împreună, se vizitează și chiar și-au unit destinele.

Plăcerea acumulată cu stres mă forțează să țin acum pauze mai mari de a nu vorbi, mă odihnesc mai mult, îmi iau vitamine, calmante pentru voce, port ochelari să-mi calmez ochii și sper ca într-un an să mi revin.
  
Cum arată meniul tău într-o zi?
  
Dimineața încep cu un pahar mare de apă, fresh de portocale sau ce am acasă, jumate de ananas. Dacă sunt acasă nu mănânc altceva decât fructe, freshuri până la ora 12:00, după care la prânz supă de legume, carne (pește cucan, pui, sau vită) legume la grătar. Îmi termin cina înainte de 19:00, salate ori chiar mămăligă cu brânză feta sau mozarella.

După ora 19:00, dacă am antrenament sau pur și simplu îmi e foame, mănânc cealaltă jumătate din ananas.
Dacă nu sunt acasă și călătoresc încerc să-mi respect mesele, dar dacă am eveniment, mănânc dimineața omletă, ochiuri cu brânză și fructe sau freshuri.

 De 25 de ani nu mănânc zahăr, îl înlocuiesc cu miere, fructe, stafide. Beau 2-3 litri de apă zilnic. Dar îmi permit să mănânc câteodată slănină, pâine de casă sau tort la anumite evenimente, fac mai multă mișcare apoi, deși într-un antrenament de al meu ard în jurul a 1000 de calorii.  


  
Pe lângă sport și o alimtentatie sănătoasă, cum te mai menții în formă? La ce tratamente de beauty apelezi?
  
 În afară de masaj și sauna, nu apelez des la tratamente complicate de salon. Strict cele periodice de cosmetice, de curățare a tenului ori de hidratare.  Sportul pe ghete rebound mă ajută la eliminarea toxinelor din organism, am pielea catifelată, astfel încât nu am nevoie de creme scumpe, fond de ten sau machiaj. Am un eyeliner și spirală neagră pentru gene, ulei de argan și ruj.
  
Ce ar trebui să conțină alimentația celor care fac sport și optează pentru Kangoo Jumps? 

Alimentația de sportiv presupune 4-5 mese pe zi în cantități mici, include alimentație variată pentru a acoperi necesarul nutrițional al organismului.

Mic dejun bogat în carbohidrați și proteine: fructe, cereale, ouă, șuncă de curcan. 

Masa de prânz trebuie să reprezinte sursă de vitamine, minerale și proteine: carne de pasăre fiartă sau grill cu legume. Gustarea de după-amiază - baton cu cereale sau shake pe bază de fructe și iaurt.

Cina să fie înainte de ora 19:00, echilibrată, din proteine, fibre, vitamine, carbohidrați și grăsimi sănătoase: piept de pui, pește, legume, orez brun, mămăligă. 
  
Ce trebuie să elimine definitiv din meniu?

Evitați mezelurile, sosurile, margarina, dulceața, laptele integral, fructe în conzerve, brânza prea grasă, cartofii prăjiți, pizza, biscuiți, pâine albă și pastele din făină albă, băuturile gazoase, alcoolul, zahărul, sarea.
  
Câte ore de Kangoo Jumps sunt necesare pe săptămână pentru a obține o siluetă și un corp de invidiat?

Totdeauna specific că facem sport pentru noi, pentru sănătatea noastră, nu pentru vecini, soți, pentru societate etc. Făceți-vă timp de 3 ori pe săptămână pentru sport la sală sau în aer liber. Ghetele rebound sunt ideale atât la orele de grup, precum și alergând cu ele afară în parc sau în vacanțe. Sunt prietenul tău cel mai bun.

Pe ghete avem programe de slăbire, tonifiere, dans, alergare în aer liber. Vă protejează coloana, articulațiile, au 4 kilograme și ajută să ardem și mai multe calorii. La programul meu de slăbire, Fat Burning by Kinga, cu 3 ore pe săptămână putem slăbi 10 kilograme.

Câte calorii se ard într-o oră de Kangoo Jumps?

Depinde de program. Dacă dansăm, alergăm sau facem programul de slăbit, între 600-1000 de calorii.
  
Este un sport recomandat doar femeilor sau și bărbaților? Cu ce se diferențiază de celelalte sporturi și exerciții la sală? De ce este Kangoo mai special?

Nu este un sport destinat numai femeilor, chiar dacă așa se pare. Pe ghete dansăm, alergăm și facem exerciții de tonifiere. Vin și mulți bărbați la ore și am și instructori bărbați.

Programele pe ghetele rebound sunt diferite pentru că în timpul antrenamentelor avem 4 kilograme în picioare, adică facem sport cu 4 kilograme, din cauza asta se dublează rezultatul față de programele fără ghete.

Totodată corpul e protejat, nu are șocurile la impactul cu solul. În timpul exercițiilor, al săriturilor sunt eliberate endorfine, hormonul fericirii, recomandat și pentru cei care suferă de depresie. Ghetele te obligă să menții o poziție dreaptă, astfel încât postura se va îmbunătăți considerabil, se fac abdomene frumoase de la postură, se lucrează mușchii fesieri, dispare celulita, nu vei simți febra musculară datorită faptului că ghetele absorb impactul cu solul și nu mai sunt bruscați mușchii.
       
Ghetele Kangoo ajuta și la recuperarea medicală. Cum anume se pot obține rezultate și pentru ce diagnostice?

Ghetele au fost inventate pentru reabilitare și apoi au fost implementate exercițiile de aerobic pe ele. Au fost folosite în spitale, centre de reabilitare pentru bolnavi după operații, accidente. S-au înregistrat numeroase cazuri în care persoane cu dizabilități, incapabile de a alerga din cauza unor afecțiuni articulare au devenit apte pentru sport datorită ghetelor. Sunt utilizate ca și adjuvant în procesele de reabilitare în siguranță și recomandate de medici și terapeuți.

Se pot obține rezultate la slăbire, tonifiere, diabet, probleme ginecologice, oncologice, ortopedice, cardiovasculare, digestive, respiratorii, renale limfatice, mentale etc .

Și totul pentru că exercițiile rebound stimulează sistemul limfatic. Astfel curăță celulele, eliminând toxinele dăunătoare, întărește sistemul imunitar, echilibrează metabolismul, încetinește procesul de îmbătrânire, tonifică pielea, combate osteoporoza, întărește coloana vertebrală.
  
Ai doi copii. Știu că fiul tău, Alex, este stabilit în Canada, și pasionat de sport. Cum faci față distanței care vă desparte și de câte ori reușiți să vă vedeți? Băiatul tău îți călcă pe urme?

 Alex este de 7 ani plecat din țară. A jucat hockey în Miercurea Ciuc, după care a fost luat de o echipă din Suedia pentru performanțele sale, și de acolo în Canada, la Academia de Hockey din Benff. A terminat Universitatea de Marketing Management în Calgary și planul nostru e să conducă pe viitor firma mea. Practica la firmă din vară asta a fost un pas mare pentru noi.

Aștept să vinăîn curând după ce își primește cetățenia canadiană. Ne vom vedea în Ianuarie în Mexic, cu toată familia mea, o să sărbătoresc acolo ziua mea de naștere.

Ți-ai ajutat fiica de 24 de ani, pe Sugarka, să slăbească peste 60 de kilograme prin programul lansat de tine, Fat Burning by Kinga! Cum ai reușit, cât a durat acest proces, ce dietă i-ai impus și ce a conținut aceasta? Detaliază-ne, te rog, ce presupune acest program pentru cei care își doresc să slăbească! Și care sunt restricțiile?

Fiica mea a avut un accident când era mică, a căzut de pe bicicletă direct pe nas. De atunci nu a putut să facă sport deloc pentru că respira pe o singură nară. Numai după pubertate am putut să facem operația la nas. Din păcate deja atunci avea probleme cu greautatea. După 1 an de la operație, a început programul meu de slăbire cu care a pierdut  60 de kilograme.

A făcut 3 ore pe săptămână, programul Fat Burning, tonifiere și 2 zile a alergat învelită în folie specială pentru slăbit. Nu am forța-o să țină dietă. Pur și simplu a mâncat sănătos: carne fiartă, grill, salate, fructe, ceaiuri, apă plată. În schimb, nu a mâncat nimic pe bază de făină, zahăr, dintre lactate numai mozarella și feta. 
  
Fiica ta este în prezent instructor acreditat Kangoo Jumps, predând mai departe sportul pe ghete rebound. Ești mândră de rezultatele ei și al muncii tale?

Nu am cuvinte, am visat totdeauna să o văd o instructoare de succes. Ea acum trăiește din plin feminitatea pe care a pierdut-o când era grăsuță, o admir când sare pe ghete, e fericită, frumoasă, are un corp perfect, fund bombat, fără celulită, fără piele lăsată, transmite o energie de care toate orele ei sunt pline. Are ore în fiecare zi, motivează persoane care niciodată nu au făcut sport cu kilograme în plus, cu probleme de sănătate prin care a trecut și ea.

Când sunt acasă mă duc la clasele ei și nu rezist fără lacrimi de bucurie.

E cea mai mare realizare din viața mea să o văd fericită, sănătoasă, plină de energie cu vise mari de a deschide Centre de Slăbire în Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Sanmartin și Ghimesi.
 
 

  • Ce poți face cu ghetele Kangoo Jumps. Antrenoarea Kinga Sebestyen ne învață cum să ne tonifiem corpul și cum să slăbim

related posts

Modifică setările cookies