Iti rozi unghiile? Ce spune acest gest despre personalitatea ta


Ti se intampla adesea sa iti rasucesti fara motiv o suvita de par sau sa iti rozi ungiile? Un nou studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Montreal sugereaza ca acest comportament compulsiv ar putea spune mai multe despre personalitatea ta decat ai putea crede.


Oamenii care se plictisesc repede, care sunt nerabdatori sau care devin frustrati usor sunt predispusi sa recurga la actiuni repetitive legate de parti ale corpului, cum ar fi cojirea sau scarpinarea pielii, roaderea unghiilor sau smulsul genelor.

Studiul publicat in numarul din martie al revistei  Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry spune ca acest comportament ar acunde o trasatura care le face oamenilor mai mult rau decat bine - PERFECTIONISMUL. 

"Credem ca oamenii cu un astfel de comportament repetitiv sunt perfectionisti, ceea ce inseamna ca nu sunt capabili sa se relaxeze", spune Dr. Kieron O'Connor, unul dintre autorii studiului.

"Prin urmare sunt predispusi la frustrare, nerabdare si nemultumire atunci cand nu isi ating scopurile. De asemenea, sunt genul de persoane care se plictisesc extrem de repede", mai spune omul de stiinta.

related posts

Modifică setările cookies