(P) Rucsacul de drumeție: Tot ce trebuie să știi pentru o alegere corectă


Cine a spus că trebuie să fii un împătimit al drumețiilor în natură ca să ai nevoie de un rucsac de drumeție? Chiar și în excursiile de o zi, rucsacul potrivit va face diferența dintre o drumeție confortabilă și una obositoare. Special conceput pentru numeroase activități în natură, de la trekking și drumeții, la picnic și camping, un rucsac de drumeție încăpător și ergonomic transformă fiecare aventură într-o experiență relaxantă.


Vrei să încerci ceva în afara zonei tale de confort? O drumeție la munte, în mijlocul naturii, poate fi o activitate revigorantă în orice sezon. Dar mai întâi de toate amintește-ți să alegi un rucsac de munte spațios și rezistent. De aceea, ți-am pregătit câteva informații utile pe care le poți folosi când alegi rucsacul pentru drumeții. Ești curios să afli care sunt caracteristicile unui rucsac de munte calitativ? Citește în continuare!

CELE MAI IMPORTANTE CARACTERISTICI ALE UNUI RUCSAC DE DRUMEȚIE 

Pentru alegerea rucsacului potrivit trebuie să știi care sunt caracteristicile acestuia și dacă se potrivește nevoilor tale. De la capacitatea rucsacului de munte și compartimentare, până la funcționalitatea acestuia și adaptarea ușoară la fizionomia ta, fiecare detaliu face diferența dintre un rucsac de drumeție corect ales și unul inconfortabil pentru spatele tău. Privește fiecare drumeție la munte ca pe un prilej de relaxare, unde te încarci cu energie pentru o nouă săptămână plină de provocări. Iar relaxarea începe cu alegerea unui echipament potrivit care să îți îndeplinească toate nevoile în materie de confort, lejeritate în mișcări și acces ușor la obiectele necesare. 

Capacitatea și dimensiunea rucsacului trebuie alese în funcție de conformația ta, de numărul de zile petrecute în natură și volumul lucrurilor de care ai nevoie pe durata drumeției. Ține minte că un rucsac de trekking și drumeție ales corect te ajută să te balansezi în timpul mersului, fără să creeze dezechilibru și disconfort. 

Greutatea rucsacului de munte trebuie să fie medie, proporțională cu greutatea ta. Deși ai fi tentat să alegi un rucsac de drumeție ușor, trebuie să știi că un model mai greu poate fi de multe ori mai solid și rezistent datorită materialelor de calitate folosite la realizarea acestuia. 

Compartimentarea și buzunarele rucsacului de drumeție trebuie să îți permită acces ușor la obiectele necesare, spații de depozitare de diverse dimensiuni, dar și compartimente sigure pentru obiectele valoroase. În plus, verifică dacă modelul ales de tine are un buzunar special pentru sacul de dormit și buzunare laterale pentru bidonul de apă. 

Fermoarele unui rucsac de trekking trebuie să se deschidă în ambele sensuri, să fie rezistente și sigure. Mai mult, felul în care se deschid fermoarele rucsacului de drumeție poate limita accesul ușor la obiectele din rucsac. De exemplu, este recomandat ca buzunarul principal, de obicei cel mai încăpător, să poată fi deschis și prin fermoare laterale pentru a avea acces mai ușor la obiectele depozitate în partea de jos a buzunarului. 

Bretelele pentru umeri influențează stabilitatea rucsacului și diminuează presiunea. Acestea trebuie să fie rezistente, confortabile la contactul cu corpul și să fie realizate dintr-un material ce susține respirabilitatea pielii. Nu uita să verifici lățimea bretelelor! Acestea trebuie să se așeze cât mai bine pe umerii tăi.

Centurile stabilizatoare, pentru șold și bust îți permit să ajustezi rucsacul de drumeție astfel încât să se adapteze mai ușor conformației corpului tău. Îți recomandăm să probezi rucsacul preferat înainte de a-l achiziționa. Astfel, ești sigur că este o alegere potrivită pentru tine. 

Buclele de fixare pentru accesorii mici sunt foarte practice și îți permit să ai la îndemână obiecte pe care le folosești frecvent. Cu ajutorul buclelor și carabinierelor poți prinde busola, bețele de drumeție, harta sau telefonul mobil. 

Husa de ploaie pentru rucsacul de drumeție este mai mult decât un moft. Deși rucsacul de munte este realizat din materiale impermeabile, o ploaie torențială poate pătrunde prin acesta. De aceea, majoritatea modelelor de rucsacuri de drumeții au o husă de ploaie fixată într-un buzunar la care ai acces rapid pentru a-ți proteja lucrurile de ploaie. 

CUM ALEGI RUCSACUL DE DRUMEȚIE POTRIVIT PENTRU TINE? 

Dacă ai mers cel puțin o dată într-un magazin de articole pentru drumeții, ai observat diversitatea de modele de rucsacuri de drumeție. Dar înainte de a lua o decizie bazată mai mult pe designul exterior și culoare, trebuie să știi cum să alegi rucsacul de munte potrivit în funcție de activitatea pe care o practici. 

Rucsacul de trekking și drumeții este ușor de recunoscut după compartimentele încăpătoare și dimensiunile acestuia. În plus, are fermoare dispuse pe laterale, cu deschidere în ambele sensuri pentru acces ușor la lucrurile personale.

Rucsacul de alpinism este mai îngust decât un rucsac clasic de drumeție pentru a facilita mișcarea liberă a corpului. Mai mult, spătarul rucsacului este întărit pentru a oferi mai multă stabilitate și distribuirea uniformă a greutății. 

Rucsacul de camping are un design special, de la cadrul interior din aluminiu pentru a susține greutatea, până la spațiile speciale pentru depozitarea sacului de dormit și cortului. Este mult mai voluminos decât alte modele de rucsaci de drumeții. 

Rucsacul port bebe pentru drumeții în natură te ajută să oferi cea mai frumoasă experiență micuțului tău. Suportul stabil, dar în același timp confortabil al unui rucsac port bebe îl recomandă pentru transportarea în siguranță a copiilor pe traseele de drumeție și trekking. 

Ai planificat deja următoarea drumeție? Înseamnă că este momentul să alegi un rucsac de drumeție care să te însoțească într-o nouă aventură! Obiectele tale sunt mereu în siguranță și la îndemână când alegi rucsacul de munte potrivit. 

related posts

Modifică setările cookies