Persoanele care întârzie au mai mult succes în viață și trăiesc mai mult, spun studiile


Cu toții avem prieteni (sau poate noi suntem acei prieteni) care întârzie mereu, fie că este vorba de nuntă, botez, petrecere sau doar o cină obișnuită. Deși mulți sunt tentati să judece și să considere acest lucru o lipsă de respect, unele persoane pur și simplu sunt incapabile să ajungă la timp. Iată ce spune știinta:


Explicația este simplă. Persoanele care întârzie nu sunt stresate, nu le pasă de deadline-uri  și, în general, sunt mult mai relaxate. Asta înseamnă un ritm cardiac și o tensiune normală, un risc mult mai scăzut de afecțiuni cardiace sau chiar de infarct, șanse mult mai mici pentru a face depresie sau de a suferi de tulburări de anxietate.

Potrivit cercetatorilor de la Harvard Medical School, studiile spun că o perspectivă optimistă în tinereșe poate duce la o sănătate mai bună și o rată mai mică de deces.

Optimismul poate afecta, de asemenea, productivitatea și succesul. Un studiu în rândul vânzătorilor a arătat că optimiștii au vândut 88% mai mult decât colegii lor pesimiști. Ei s-au comportat mai bine pentru că au o viziune mai relaxată.

În mod similar, unii oameni care întârzie mereu sunt perfecționiști, care nu pot părăsi casa până când mașina de spălat vase este goală și rufele sunt împăturite, potrivit dr. Linda Sapadin, specialist în managementul timpului și  membru în American Psychological Association. Aceasta poate fi o trăsătură frustrantă pentru un prieten, dar este o caracteristică dorită la un angajat și poate duce la o carieră de succes.
 

Un alt motiv pentru care o persoană întârzie mereu poate fi și faptul că este pur și simplu implicată într-o altă activitate și pierde noțiunea timpului. A fi pasionat de un subiect se poate traduce într-un succes pe termen lung.


Personalități precum Steve Jobs, Oprah Winfrey sau Warren Buffett au declarat în trecut că faptul că pasiunea pentru muncă este secretul succesului lor.  Așa că, data viitoare când cineva întârzie, întreabă-l întreabă ce lucrează. 
 

Ca fapt divers, o echipă de oameni de știință a pus un minut pe ceas și a creat două grupuri cu personalități diferite, una de tip A (ambițioase, lideri) și tip B (relaxate și creative), cerându-le să ghicească cât timp a trecut. Studiul lor a arătat că persoanele de tip A au presupus că au trecut o medie de 58 de secunde, în timp ce persoanele de tip B au crezut că au trecut în medie 77 de secunde. Această diferență de 19 secunde în percepție fac diferența atunci când cineva întârzie mereu.

  • Persoanele care întârzie au mai mult succes în viață și trăiesc mai mult, spun studiile

related posts

Modifică setările cookies