Sorteaza vesela de la bun inceput
Desi nu ar parea, ordinea in care speli vasele chiar conteaza. Incepe cu paharele, continua cu farfuriile si mai apoi cu oalele. Lasa tacamurile la sfarsit, spala-le pe toate si abia apoi clateste-le. Vei economisi mai mult timp decat in cazul in care le-ai lua in mana pe fiecare, de cate doua ori. In ceea ce priveste vasele, vei vedea avantajele la sfarsit. In momentul in care trebuie sa le pui la loc, iti va fi mult mai usor, pentru ca le ai deja sortate.
Foloseste apa fierbinte
E important sa speli vasele cu apa cat mai fierbinte. Nu doar ca te ajuta sa inlaturi grasimea mai repede, dar in acest fel vei evita ca vesela sa se usuce cu pete. Spala paharele din exterior spre interior, iar vasele, clateste-le inainte sa incepi spalarea propriu zisa. Inlatura resturile de mancare ce raman lipite pe farfurie si abia apoi foloseste buretele de vase.
Nu lasa pe maine ce poti face azi
Cu cat speli vasele mai repede, cu atat mai bine. E drept ca nu intotdeauna ai chef sa te ocupi de acest aspect imediat dupa ce ai luat masa, dar trebuie sa stii ca nu vei face decat sa iti usurezi munca. Daca se intampla sa fii grabita, ai grija sa pui o picatura de detergent si putina apa in oalele si farfuriile pe care le-ai folosit. Le vei curate mult mai usor decat in caz contrar.