Tendințe în tapet și design interior: Ce să alegi pentru locuința ta în 2021


2020 a fost un an definitoriu pentru tot, plin de provocări și schimbări, dar mai ales pentru relația colectivă pe care o avem toți cu locuințele noastre. 

Tag-uri:

Mulți dintre noi, din cauza pandemiei, am fost nevoiți să ne mutăm biroul acasă, să le oferim celor mici spații de joacă la domiciliu cât mai adecvate nevoilor lor și, de asemenea, casa să devină spațiul în care ne simțim cu adevărat relaxați pe tot parcursul zilei. Am ajuns astfel la concluzia că fiecare perete din casă contează și poate spune povestea potrivită nevoilor noastre.

„2021 nu e numai un nou deceniu, ci și o schimbare în abordarea fiecăruia din noi. Devenim mult mai atenți la natură și la tot ceea ce ne înconjoară și astfel transpunem asta și în amenajările locuințelor noastre. Ne dorim să trăim în armonie cu natura și să ne consolidăm această relație, îmbunătățind-o cum putem mai bine. Tocmai de aceea există o cerere foarte mare pentru modele de tapet tropicale, cu frunze, copaci, natură”, a spus Oana Vlădilă, Art Director Aesthetic Design.

Modele inspirate din natură

Cu ajutorul tapetului, totul este posibil, așa că acum poți aduce exteriorul în interior, în așa fel încât să ai parte de un spațiu care să contribuie la echilibrul tău interior și care să te ajute să te relaxezi. Poți aplica astfel tapetul cu imprimeuri inspirate din natură, fie că vorbim de cerul albastru liniștitor sau de păduri, palmieri și vegetație din junglă, creând adevărate grădini verticale.

Modele minimaliste

Modelele de tapet minimaliste sunt unele dintre cele mai potrivite pentru living, birouri, spații de dimensiuni medii sau mari. Stilul minimalist este o gură de aer curat. Cantitatea minimă de detalii sau culori este binevenită. Alege modelul de tapet la modă într-un stil minimalist într-un singur ton, cu o textură simplă.

Modelele geometrice

Deși mereu prezent acest trend, modelele continuă să se modernizeze, să evolueze, și să devină din ce în ce mai bine și atent gândite. Astăzi, modelele geometrice reprezintă unele din cele mai elegante opțiuni de tapet.

Stilul eclectic

Foarte permisiv, stilul eclectic îți lasă imaginația să își facă de cap, combinând elemente din stiluri diferite. Acest stil presupune o scenografie extrem de atent gândită, alăturând componente de facturi diferite și exprimând un concept sofisticat, artistic, teatral. Atunci când optăm pentru acest stil, trebuie să știm că acesta aduce după sine lipsa unor reguli stricte, dar vom avea grijă la unitatea cromatică. Un spațiu eclectic reprezintă un stil plin de viață, unde putem combina modele de tapet cu lejeritate și asumat.

Culoare tapet la modă 2021:

Verde pastel

Albastru pudra

Verde pădure

Teracotă

Roz pudra

Galben muștar

foto: PR

Vezi și: Facem Level (Gen Session) – episodul 14 – IHATEPINK & Bobospider: I-am făcut parastasul lui Jason în Friday the 13th

  • Tendințe în tapet și design interior: Ce să alegi pentru locuința ta în 2021

related posts

Modifică setările cookies