După ce românii au început să plece în străinătate pentru a câștiga mai mulți bani, iată că populația din țările mai sărace din Asia a migrat către România. Astfel, persoane din Filipine sau Sri Lanka au ajuns să locuiască și să lucreze în România.

O filipineză care s-a căsătorit cu un român și care pe TikTok se recomandă Mihăilescu Joy, a făcut un video pe celebra platformă, în care spune care sunt 5 lucruri pe care le iubește la țara noastră.

Potrivit clipului video, pentru filipineză, pe primul loc se situează vremea. Asta după ce ea a locuit și în Marea Britanie, după cum afirmă chiar ea pe TikTok. Iar al doilea lucru pe care îl iubește la România este mâncarea.

„Primul lucru este vremea! Iubesc vremea românească, te poți bucura de toate cele patru anotimpuri. Am fost în Marea Britanie și, credeți-mă, vremea de acolo este nebună, au doar două anotimpuri.

Al doilea lucru este mâncarea! Mâncarea din România este una dintre cele mai bune. Când am venit prima dată aici, mi-a fost atât de greu să mă acomodez cu mâncarea. Dar, pentru că am o minte deschisă, am încercat fiecare mâncare și, din această cauză, am învățat să iubesc sarmalele și toate ciorbele. Totuși, sunt alimente pe care nu le-am experimentat încă, dar sper să pot face asta”, spune Mihăilescu Joy.

Apoi, ea numește și celelalte trei lucruri care îi plac la țara noastră. Mai exact, obiceiurile, oamenii și faptul că poate să găsească legume proaspete oricând.

Trei... Iubesc tradiția românească, am crescut practicând o mulțime de obiceiuri, am putut vedea că România și Filipine sunt foarte asemănătoare și îmi place asta. 

Patru... Aici puteți mânca legume proaspete, mai ales vara. Și, așa cum am spus, am fost în Anglia și mi-a fost atât de greu să găsesc produse proaspete. Aici poți să ai curtea din spate cu roșii proaspete, castraveți.

Și cinci... Ceea ce mai iubesc la România sunt oamenii”, a spus tânăra din Filipine.

foto: captură TikTok