A așteptat să nască pentru a se vaccina anti Covid, dar a fost prea târziu. Cinci copii au rămas fără mamă


Saiqa Parveen, în vârstă de 37 de ani, a fost răpusă de Covid, în spital, după ce a dat naștere celui de-al cincilea copil al său. Femeia nici nu a apucat să își țină fetița în brațe. 

Tag-uri: #vaccin #tragedie

Deși în urmă cu câteva luni i s-a propus să se vaccineze anti Covid, femeia a zis că preferă să aștepte până după naștere. Foarte multe gravide își pun viața în pericol refuzând vaccinarea, din cauza unor informații false. Vaccinul anti Covid este sigur pentru femeile însărcinate și le protejează atât pe ele, cât și pe bebeluș, care preia din anticorpii mamei. 

Cu lacrimi în ochi, membrii familiei femeii decedate îi îndeamnă acum pe toți cunoscuții să se vaccineze cât mai repede. 

Saiqa Parveen, din Birmingham, era însărcinată în 8 luni când s-a infectat cu coronavirus. Starea ei s-a înrăutățit, iar femeia a fost supusă unei cezariene de urgență. Din păcate, și-a pierdut viață pe 1 noiembrie și nu și-a cunoscut fiica, micuță fiind internată la terapie intensivă imediat după naștere.

“E tragic. E șocant. Nici nu am apucat să vorbesc cu ea”, a spus soțul femeii, Majid Ghafur, pentru Sky News.

Fratele ei devastat spune că Saiqa Parveen a refuzat în vară vaccinul, iar acum el îi sfătuiește pe toți să și-l facă. “În numele lui Dumnezeu, vaccinați-vă! Vă va salva viața!”. Fratele, care a avut și el Covid, spune că femeia a reușit să vorbească 5 minute cu ceilalți copii ai săi, pe Facetime.

În spital, Saiqa s-a luptat și cu septicemia și cu o pneumonie severă, cauzată de Covid, care i-a lăsat câte o gaură în ambii plămâni.

 

  • A așteptat să nască pentru a se vaccina anti Covid, dar a fost prea târziu. Cinci copii au rămas fără mamă

related posts

Modifică setările cookies