Activista rusă Nadejda Saifutdinova și-a cusut buzele în semn de protest față de războiul din Ucraina


Protest extrem al unei femei din Rusia, care a afișat un mesaj anti-război în orașul Ekaterinburg. Nadejda Saifutdinova și-a cusut buzele cu ață, atrăgând atenția asupra reprimării violente a oricăror manifestări împotriva conflictului inițiat de Vladimir Putin în Ucraina.


Nadejda Saifutdinova a fost reținută de poliție, miercuri, după ce a fost surprinsă pe stradă afișând o pancartă cu mesaje anti-război, informează reprezentanții organizației neguvernamentale OVD-Info.

Activista avea gura cusută cu ață de papiotă și afișa mesajul „Nu putem să tăcem”, informează grupul de presă Nexta pe Twitter.

Citește șiArtista din Rusia acuzată că a înlocuit etichetele produselor din magazine cu mesaje anti-război. Ce pedeapsă riscă

Femeia a fost ridicată de polițiști și dusă la audieri. Ea este doar unul dintre zecile de mii de cetățeni ruși arestați de regimul de la Kremlin pentru afișarea de mesaje anti-război. 

Autoritățile de la Moscova neagă existența unui război în Ucraina și penalizează aspru orice manifestare care face trimitere la ideea că Rusia ar fi un agresor în țara vecină.

Fotografii: Profimediaimages.ro/Twitter

Vezi și VIDEO:

  • Activista rusă Nadejda Saifutdinova și-a cusut buzele în semn de protest față de războiul din Ucraina

related posts

Modifică setările cookies