Actrița Sarah Culberson a aflat întâmplător că e prințesă. „Nu mi-a venit să cred”


Sarah Culberson (44 de ani) a știut tot timpul că a fost înfiată, însă nu și-a cunoscut niciodtă părinții biologici. Însă, șocul a fost imens când a aflat că este e viță nobilă.


Actrița de televiziune Sarah Culberson a făcut descoperirea vieții ei în momentul în care a decis să pornească în căutarea părinților ei naturali. Născută în Morgantown, Virginia de Vest, Sarah știa că tatăl ei era de origine africană, iar mama ei albă. 

Când era doar un ghemotoc a ajuns la orfelinat și a fost adoptată de o familie americană. La vârsta de 21 de ani, Sarah a decis să plece în căutarea părinților ei biologici, în încercarea de a afla dacă a fost abandonată sau părinții ei au avut motive întemeiate să o lase în grija statului.

Întotdeauna am știu că sunt diferită. Mereu am încercat să mă încadrez în peisaj și asta era extenuant. Aveam toate aceste întrebări și m-am simțit hotărâtă să aflu cine sunt”, a spus actrița pentru Fox News.

Așa a aflat că mama ei naturală, o femeie albă care a crescut în Virginia de Vest, a murit de cancer pe când ea avea 11 ani. Despre tatăl ei din Africa nu știa nimic, iar familia ei adoptivă nu a avut niciodată informații despre identitatea lui.

A angajat un detectiv particular

Deși intuia tatăl ei a avut de suferit de pe urma relației avute cu o femeie albă, Sarah nu-și putea alunga gândul că poate bărbatul nu și-a dorit să-și asume rolul de a crește un copil. Chiar și așa, a decis să-i acorde o șansă.

Cu ajutorul unui detectiv particular a reușit să dea de o mătușă și de un unchi, care locuiau în Maryland. Cei doi nu numai că i-au răspuns la scrisoare, dar i-au dat și vestea care i-a schimbat definitiv viața. 

Tatăl ei, Joseph Konia Kposow era fratele căpeteniei populației Mende din Bumpe, Sierra Leone. Această legătură de rudenie face ca ea să fie prințesă, lucru pe care nu l-a aflat decât la 7 ani după ce a început căutarea părinților ei.

Cu ajutotul unchiului din Maryland, Sarah Culberson a reușit să intre în legătură cu tatăl ei, care încă locuia în Bumpe. Primele cuvinte pe care i le-a spus au fost legate de dezamăgirea că nu e reușit să o găsească el mai devreme.

Numele tău s-a schimbat. Nu știam cum să te găsesc”, a spus acesta, conform latimes.com.

Stânga: cu tatăl biologic. Dreapta: cu tatăl adoptiv. FOTO: @iamprincesssc

Bărbatul i-a dezvăluit și motivul pentru care el și mama ei au dus-o la orfelinat: când au făcut-o erau doar niște studenți foarte săraci, incapabili să crească un copil. De aceea, au fost de acord ca fata lor să intre într-un program de adopție.

Bumpe și-a primit prințesa cum se cuvine

După ce și-a regăsit fiica, tatăl a invitat-o în Sierra Leone pentru a-și cunoaște rădăcinile. În decembrie 2004, Sarah Culberson, însoțită de un prieten drag și de părinții ei adoptivi, a aterizat în Sierra Leone. Mașina care i-a preluat de la aeroport a fost întâmpinată, pe drum, de sute de femei care cântau în limba locului un cântec în cinstea prințesei întoarse acasă.

Actrița a dezvăluit că a fost copleșită de emoții când a văzut ce primire i-a făcut comunitatea despre care nici nu știa că există. „Am fost înspăimântată. Nu știam ce să fac, ce să spun”, a mărturisit actrița-prințesă.

Sarah Culberson este azi unul dintre pilonii comunității din Bumpe, Sierra Leone. A fondat o organizație non-profit, cu ajutorul căreia strânge fonduri pentru refacerea școlilor și caselor localnicilor, distruse de un război civil nemilos care a durat 11 ani.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Cannoli - Dulcele pe care fetele îl adoră

  • Actrița Sarah Culberson a aflat întâmplător că e prințesă. „Nu mi-a venit să cred”

related posts

Modifică setările cookies