Balerina Olga Smirnova a demisionat de la Compania de balet Bolshoi. „Nu putem rămâne indiferenți”


Cunoscuta balerină Olga Smirnova a părăsit Compania rusă Bolshoi, ca urmare a agresiunii ruse împotriva Ucrainei. Dansatoarea din Sankt Petersburg va evolua pentru altă instituție de balet din Europa.


Într-o declarație publică, Compania de balet din Țările de Jos – Dutch National Ballet a anunțat că a primit-o cu brațele deschise pe balerina Olga Smirnova.

Dansatoarea de 30 de ani a părăsit Compania rusă de balet Bolshoi, pentru care evolua din 2011, din cauza războiului din Ucraina pornit de Vladimir Putin. 

Acum, Olga Smirnova este prim-balerină a instituției din Țările de Jos, pentru care va debuta în spectacolul Raymonda, la începutul lunii aprilie, scrie CNN.

Artista a scris pe Telegram că este împotriva războiului „din tot sufletul meu”.

Nu m-am gândit niciodată că o să mi-o fi rușine de Rusia. Am fost întotdeauna mândră de rușii talentați, de realizările noastre culturale și atletice. Dar acum simt că s-a trasat o linie care separă ce a fost înainte de ce este după. Mă doare că oamenii mor, că oamenii își pierd acoperișurile de deasupra capului sau sunt forțați să-și abandoneze casele”, a declarat balerina Olga Smirnova.

Dansatoarea a fost recrutată de Compania Bolshoi în 2011, la scurt timp după ce și-a finalizat studiile.

Anunțul ei vine la scurt timp după ce alte nume mari ale renumitei instituții de cultură și-au anunțat demisiile: dansatorul de balet brazilian David Motta Soares, dansatorul italian Jacopo Tissi și Tugan Sokhiev, directorul Bolshoi Theatre.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:

  • Balerina Olga Smirnova a demisionat de la Compania de balet Bolshoi. „Nu putem rămâne indiferenți”

related posts

Modifică setările cookies