Albumul este descris de artistă ca fiind o „familie de cântece” menită să fie ascultată integral, de la prima până la ultima piesă, pentru a experimenta pe deplin viziunea sa artistică.

Considerat de Rolling Stone drept "cel mai bun album al ei de până acum", "HIT ME HARD AND SOFT" se distinge prin natura sa cinematografică și coezivă, demonstrând o maturitate și o îndrăzneală remarcabilă în cariera lui Eilish.

Lansarea albumului a fost precedată de două evenimente gratuite de ascultare, organizate în New York și Los Angeles. Toate cele 16.000 de locuri de la Barclays Center din Brooklyn și 13.500 de locuri de la Kia Forum din Los Angeles au fost ocupate de fani entuziasmați. De asemenea, fanii din America de Nord au avut ocazia să asculte albumul în premieră în cinematografele AMC, înainte de lansarea sa oficială.

"HIT ME HARD AND SOFT" a fost scris și produs în colaborare cu FINNEAS, fratele și colaboratorul de lungă durată al lui Billie Eilish. Albumul este disponibil de astăzi pe toate platformele digitale. În plus, într-un efort de a minimiza risipa și a combate schimbările climatice, toate versiunile fizice ale albumului sunt disponibile în ediții limitate, utilizând materiale 100% reciclabile.

Foto: Profimedia