Blestemele nepoatei de un miliard de dolari, singura moștenitoare a magnatului grec Aristotle Onassis


Născut într-o familie greacă restrânsă, Aristotle Onassis și-a dorit mulți copii și nepoți, cărora să le lase averea de miliarde pe care a acumulat-o din afacerile sale de succes. Însă, cei doi copii ai săi i-au oferit un singur nepot.


Athina Onassis (34 de ani) este azi unica moștenitoare a imperiului creat de magnatul grec Aristotle Onasis în anii ‘40-’50. Averea sa, estimată la câteva miliarde de dolari, a fost împărțită de fiica lui, Christina (55%), și o fundație caritabilă creată de el (45%). Cel de-al doilea copil al magnatului grec, Alexander, a pierit într-un accident aviatic la vârsta de 24 de ani.

Cine este Athina Onassis, singura moștenitoare a magnatului grec Onassis 

Athina Onassis este singura supraviețuitoare a familiei Onassis și deținătoarea unei averi de un milliard de dolari, provenită prin moștenire de la mama ei. În vârstă de 34 de ani, Athina s-a născut în Franța, la Neuilly-sur-Seine, și e fiica Christinei Onassis și a afaceristului francez Thierry Roussel.

Divorțul prematur al părinților ei și dragostea pentru cai au determinat-o să renunțe la ideea de a urma o facultate și să facă o carieră în călărie. Azi este specialită a curselor de sărituri peste obstacole și are în grajduri nu mai puțin de 23 de cai de rasă.

Athina Onassis și blestemele nepoatei miliardare

Singura moștenitoare a imperiului financiar creat de Aristotle Onassis a fost lovită de o serie de ghinioane, care i-au determinat pe mulți să susțină că este blestemată, la fel ca întreaga familie Onassis.

FOTO: Getty Images

În noiembrie 1988, Athina și-a pierdut mama la vârsta de doar 3 ani. Christina Onassis, în vârstă de 37 de ani, a fost descoperită decedată în cadă, în casa ei din Buenos Aires. Raportul medical a arătat că moartea a survenit în urma unui stop-cardiac, cauzat de un edem pulmonar.

Imediat după moartea mamei sale, a devenit clar că micuța Athina urma să moștenească o avere impresionantă, provenită de la magnatul Onassis. Acela a fost momentul în care tatăl ei, Thierry Roussel, a făcut tot posibilul să controleze banii fetei și după ce aceasta urma să devină adultă. 

Mama ei n-a avut încredere în bărbatul de care a divorțat, așa că a numit 5 persoane apropiate în poziția de adminstratori ai averii fiicei sale. Nepoata lui Aristotle Onassis a intrat definitiv în posesia moștenirii abia în 2015, după o luptă lungă în instanță cu tatăl ei.

Athina Onassis a renunțat repede la școală pentru a se dedica sportului ei preferat, călăria. În competițiile sportive l-a cunoscut pe viitorul ei soț, brazilianul Alvaro de Miranda Neto. În 2003, cei doi s-au mutat la Sao Paulo și s-au căsătorit în decembrie 2005.

FOTO: Getty Images

Însă, în 2016, Athina a divorțat de Miranda Neto după ce a aflat că acesta avea o relație extraconjugală. Nepoata de un miliard de dolari a lui Aristotle Onassis a trecut prin același blestem al mamei ei, înșelată ani la rând cu un fotomodel suedez. Christina Onassis a decis să divorțeze după ce a aflat că soțul ei și amanta aveau doi copii împreună.

În 2012, Athina a căzut de pe cal în timpul unei competiții și și-a fracturat două vertebre. Din cauza acestei accidentări a lipsit din competiții mai multe luni. 

FOTO: Profimediaimages.ro

În decembrie 2014, calul ei favorit, AD Camille Z, a suferit o accidentare gravă după ce a lovit un obstacol. Iapa și-a rupt un picior și a trebuit eutanasiată. Athina Onassis și-a revenit cu greu în urma acestei pierderi.

În august 2016 a angajat cel mai bun avocat la acel moment pentru a lupta în instanță cu fostul soț. Călărețul brazilian Miranda Neto i-a cerut cel puțin un milion de dolari pentru fiecare an de căsnicie. Cei doi și-au disputat în instanță până și caii de curse.

Athina Onassis nu are copii, deocamdată. În lipsa unei familii a ei, averea sa va ajunge, cel mai probabil, la sărmani.

Fotografii: Getty Images/Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO: 

  • Blestemele nepoatei de un miliard de dolari, singura moștenitoare a magnatului grec Aristotle Onassis

related posts

Modifică setările cookies