Bloggerița ucraineană Marianna Podgurskaya, printre femeile evacuate din maternitatea din Mariupol


Locuitorii orașului Mariupol trăiesc în teroare de zece zile, din cauza bombardamentelor intensive ale Armatei Ruse. Printre victimele atacului asupra maternității din oraș se află și o cunoscută bloggeriță ucraineană, însărcinată în ultimul trimestru.


Marianna Podgurskaya se afla în maternitatea din Mariupol când clădirea a fost distrusă de bombardamente. Tânăra bloggeriță, însărcinată în ultimul trimestru, este imaginea suferinței la care au fost supuși oamenii care se aflau în maternitate în timpul bombardamentelor. 

Ea se numără printre persoanele evacuate de salvatori după distrugerea clădirii, surprinsă în ipostaze emoționante de fotograful profesionist Evgeniy Maloletka.

Marianna Podgurskaya este bloggeriță și scrie pe subiecte de beauty și fashion, însă și-a întrerupt activitatea după ce Ucraina a fost atacată de Rusia.

Tânăra a intrat în atenția autorităților ruse, care o acuză că a jucat un rol central în „măsluirea” atacului asupra maternității. Argumentul oficialilor ruși este acela că femeia apare în două ipostaze diferite în timpul evacuării. 

O dată a ieșit singură din clădire, iar a doua oară – pe targă. În tot acest timp, ea și-ar fi schimbat hainele și machiajul, pentru a fi credibilă.

O postare care „dezvăluia” falsificarea unui eveniment care n-ar fi avut loc a fost ștearsă de Twitter de pe contul oficial al Ambasadei Rusiei în Marea Britanie.

Rușii acuză o diversiune

Conform oficialilor ruși, maternitatea din Mariupol nu era ocupată de femei însărcinate și copii, fiind evacuată la sfârșitul lunii februarie din rațiuni de securitate. O grupare naționalistă cunoscută sub numele Batalionul Azov ar fi preluat controlul clădirii pentru a regiza o evacuare cu răniți, cu scopul de a emoționa opinia publică internațională.

Explicațiile rușilor, oferite de ministrul de externe rus Serghei Lavrov, au fost considerate halucinante de occidentali.

Pe contul oficial de Instagram al Mariannei Podgurskaya s-au strecurat zeci de mesaje negative, venite din partea oamenilor care o acuză de participare la această diversiune.

Cei mai mulți admiratori ai tinerei bloggerițe sunt, în continuare, de partea ei și spun că totul e manipulare.

Nu da atenție tuturor acestor comentarii, acești oameni nu au suflet. Ai grijă de tine, Ucraina este cu tine”, i-a transmis o admiratoare.

Fotografii: Profimediaimages.ro/ Evgeniy Maloletka

Vezi și VIDEO:

  • Bloggerița ucraineană Marianna Podgurskaya, printre femeile evacuate din maternitatea din Mariupol

related posts

Modifică setările cookies