După antrenamente, cantonamente și emoțiile din marile competiții, a venit timpul ca tenismenele să celebreze performanța realizată la Campionatul European de la Nantes (Franța), desfășurat la începutul lunii septembrie.
La petrecere au participat jucătoarele, staff-ul tehnic, dar și conducerea Federației Române de Tenis de Masă. “Suntem acasă, suntem fericite, fără meciuri și ne bucurăm că suntem împreună cu toții: fetele, staff-ul, federația. Ne putem bucura, în sfârșit, de success”, a spus Eliza Samara, una dintre cele trei artizane principale ale succesului de la Nantes.
“Era și timpul să ne petrecem un pic, pentru că după ce s-a terminat Campionatul European, fiecare a avut meciuri la club și n-am reușit să sărbătorim împreună”, a completat Bernadette Szocs, care a fost încoronată, neoficial, și cu titlul de Miss al competiției din Franța.
De altfel, Bernadette e considerată la unison una dintre cele mai frumoase sportive din România, așa cum se poate vedea din postările de pe rețelele de socializare.
Echipa națională a României a disputat nu mai puțin de 6 finale europene în ultimii 10 ani, câștigând ultimele două ediții ale competiției continentale: în 2017, în Luxemburg, și în 2019. În 2021, Campionatul European de tenis de masă va avea loc la Cluj-Napoca, iar româncele sunt hotărâte să cucerească al treilea titlu consecutiv chiar în fața propriilor suporteri.
“Sperăm ca peste doi ani, la Cluj, să repetăm acest rezultat, să facem un trio frumos și, în fața spectatorilor români, să facem o surpriză. Românii să ne vadă și să înțeleagă ce înseamnă sportul nostru, ce înseamnă să muncești ca să ajungi la un rezultat așa de mare și să vadă câtă muncă este de la începutul concursului până la sfârșit”, a precizat Daniela Dodean Monteiro, cea de-a treia eroină a echipei noastre.
Eliza Samara, Daniela Dodean și Bernadette Szocs visează la o medalie olimpică la Tokyo, singura care lipsește din palmaresul tenisului de masă românesc. “Există o mare presiune, pentru că ne dorim foarte mult medalia. Ultima dată am luat un loc 5, am pierdut la muchie de cuțit o medalie. De data aceasta vom încerca să ne autodepășim, să câștigăm împotriva Asiei și să reușim să câștigăm prima medalie olimpică”, a încheiat Daniela Dodean Monteiro.
Tenisul de masă a fost inclus în programul olimpic la ediția de la Seul, în 1988. Prima participare a României în competiția olimpică de tenis de masă a avut loc în 1992, la Barcelona.
De atunci, sportivii români nu au mai lipsit de la nici o ediție a Jocurilor Olimpice. Cel mai bun rezultat al tenisului de masă românesc în intrecerea olimpică a fost obținut de Adrian Crișan, care a ajuns în sferturile de finală la Londra, în 2012.
Vezi si Victor Hanescu, povestea performantei in tenis