Ce a pățit o moldoveancă, badantă în Italia, după ce a moștenit toată averea bătrânei pe care a îngrijit-o


O femeie din Republica Moldova, care a avut grijă de o bătrână domiciliată în orașul Pesaro (Italia), este unica moștenitoare a averii asistatei sale. Pensionara, singură și fără copii, i-a lăsat prin testament casa și toți banii din conturile bancare.


La scurt timp, verișorii bătrânei, care au peste 80 de ani, au contestat în testamentul și o acuză pe badantă că a profitat de starea de vulnerabilitate a rudei lor. Ei au depus o plângere și cer exhumarea cadavrului.

Femeia decedată era cunoscută în oraș pentru marea ei pasiune pentru fotografie și primise de-a lungul vieții mai multe premii de la Federația italiană a asociațiilor fotografice, scrie publicația ilrestodelcarlino.it.
 
Ea nu a fost căsătorită niciodată și a locuit mereu singură. În 2019, după ce a fost internată în spital, a angajat o badantă, originară din Republica Moldova. 
 
În februarie 2021, bătrâna a decedat. Când a fost citit testamentul rudele au rămas uimite de decizia sa. Toate bunurile sale, casa și banii din conturile bancare, îi reveneau badantei. 
 
 
Verișorii bătrânei au angajat un avocat și au contestat testamentul. Ei  o acuză pe badantă că a profitat de starea de vulnerabilitate a rudei lor. Mai mult, au depus o plângere și cer exhumarea cadavrului.
 
Potrivit acestora, moldoveanca ar fi retras deja din bancă 90 de mii de euro în decurs de doi ani. Procurorul apreciază că defunctul lăsase totul în sarcina menajerului în plină facultăți mintale. Avocatul îngrijitorului, avocatul Liana Pesaresi, a depus o declaratie in care insista asupra luciditatii batranei.
 
După mai multe verificări, procurorul este de părere că bătrâna era în deplinătatea facultăților mintale atunci când a semnat testamentul. 
 
Judecătorului de instrucție, Giacomo Gsparini, îi revine sarcina să decidă dacă arhivează cazul sau începe procesul de judecată.
 

Sursă foto: pixabay.com, flickr.com (imagini care ilustrează orașul Pesaro)

  • Ce a pățit o moldoveancă, badantă în Italia, după ce a moștenit toată averea bătrânei pe care a îngrijit-o

related posts

Modifică setările cookies