Ce este sexsomnia și cum se manifestă această afecțiune bizară: “A doua zi nu-și mai amintește nimic”


O australiancă a povestit în presa locala că soțul ei face dragoste cu ea în timp ce doarme. Bărbatul suferă de sexsomnie - o afecțiune rară, care îl determină să inițieze activități sexuale în timp ce doarme și să nu-și amintească dimineața următoare.

Tag-uri: #Sexsomnie

Femeia susține că soțul ei face acest lucru cam o dată pe lună, moment în care devine extrem de pasional, însă a doua zi nu mai ține minte nimic din ce s-a întâmplat. Australianca pe nume Rachel a povestit într-un podcast cât de bizar i s-a părut prima oară când s-a întâmplat. “Dormeam profund, amândoi. Când, dintr-odată, el a devenit pasional. Am încercat să vorbesc cu el, pentru că era ciudat, însă nu părea conștient. A doua zi, nu-și mai aducea aminte nimic”.

Sexsomnia este o tulburare de somn cunoscută și sub numele de parasomnie, o afecțiune care se referă la un comportament neobișnuit în timpul somnului, cum ar fi somnambulismul. Afecțiunea îi determină pe oameni să inițieze comportamente sexuale în timp ce dorm. Cei care suferă de sexsomnie sunt complet adormiți în timpul experienței și, în general, nu își pot aminti a doua zi dimineața.

Experimentarea sexsomniei cu partenerul poate fi deranjantă, deoarece persoana care suferă poate avea ochii deschiși și poate părea trează, când de fapt este complet adormită.

related posts

Modifică setările cookies