Ce s-a întâmplat cu un model din Cecenia după ce a pozat pentru Dolce&Gabbana


Ilona Bisultanova este o tânără din Cecenia, care a avut de îndurat critici aspre din cauza unei fotografii. Cariera ei de model s-a încheiat după ce a pozat pentru Dolce&Gabbana. 


În februarie 2016, designerul de modă italian Stefano Gabbana a postat pe contul său de Instagram o fotografie cu un model care poartă hijab, pentru a promova prima colecție a companiei destinată clienților musulmani. Colecția a fost creată în colaborare cu partenerul său de afaceri Domenico Dolce. Modelul din acea fotografie era Ilona Bisultanova, în vârstă de 17 ani, din Cecenia, o regiune a Federației Ruse cu statut de republică, populată în mare parte de musulmani. Este considerată una dintre cele mai conservatoare regiuni din Rusia.

Fotografia s-a răspândit rapid pe rețelele sociale și a stârnit mari controverse. Chiar dacă a fost vorba doar de un portret, iar tânăra purta hijab, unii comentatori au spus că este inadmisibilă colaborarea unei musulmane cu cei doi designeri, invocând orientarea lor sexuală.

„Nu este corect ca sora noastră să facă publicitate produselor unor astfel de persoane”, cam așa sunau mesajele publicate în dreptul postării. 

Intimidată de criticile aspre, reacția fetei a venit imediat. Ea și-a cerut scuze și a încheiat orice colaborare cu designerii italieni. La rândul lor, aceștia au șters fotografia de pe Instagram. În următorii ani, Ilona s-a concentrat pe studii. Ea a absolvit Facultatea de Filosofie a Universității de Stat din Moscova. A devenit un expert în Coran. În continuare, tânăra este atrasă de artă și modă. 

În prezent, ea este căsătorită și s-a lansat în afaceri. Și-a deschs propriul salon de haine pentru femei musulmane și studiază designul vestimentar, pentru a vinde propriile modele.  (Vezi galeria foto de mai jos)

Sursă foto: Facebook/ Instagram/ Ilona Bisultanova

  • Ce s-a întâmplat cu un model din Cecenia după ce a pozat pentru Dolce Gabbana

related posts

Modifică setările cookies