Cel mai bătrân om din lume are 113 ani. A prins în viaţă şi Răscoala din 1907!


Chitetsu Watanabe e numele japonezului care a fost declarat recent de Cartea Recordurilor cea mai în vârstă persoană din lume aflată în viaţă. Buna dispoziţie şi lipsa stresului sunt principalele secrete cu care niponul a supravieţuit trecerii timpului.


Watanabe a preluat această postură onorantă de la un conaţional, Masazo Nonaka, decedat la 20 ianuarie 2020, la 113 ani şi jumătate. Actualul deţinător al recordului se pregăteşte şi el să treacă de borna celor 113 ani, data de naştere a lui Chitetsu Watanabe fiind 5 martie 1907, perioadă în care ţara noastră era afectată de celebra răscoală ţărănească intrată în cărţile de istorie.

Vezi și Aceste fotomodele au peste 60 de ani, dar fac senzație pe internet. Ce agenție le-a angajat

Aflat într-un azil de bătrâni din oraşul Joetsu, japonezul a primit cu zâmbetul pe buze certificatul de la Guinness Book. De altfel, conform nurorii sale, prezente la eveniment, Watanabe a atins această performanţă în special prin râs şi printr-un calm de invidiat. ,,Am stat 50 de ani lângă el şi nu l-am văzut niciodată să ridice vocea sau să se enerveze”, a spus Yoko Watanabe.

Cel mai bătrân om din lume are o ,,armată” de moştenitori, inclusiv 12 nepoţi şi 16 strănepoţi, iar una dintre mâncărurile preferate este îngheţata.

De asemenea, în ciuda vârstei, Chitetsu Watanabe încă mai poate să-şi satisfacă hobby-uri precum matematica, origami sau caligrafia.

Dacă sănătatea îi va permite, Watanabe are şanse mari să devină cel mai longeviv bărbat din istoria omenirii, titlu deţinut de un alt japonez, Jiroemon Kimura, decedat în 2013 la 116 ani şi 54 de zile. O femeie, franţuzoaica Jeanne Calment, este însă persoana care a trăit cel mai mult (122 de ani şi 164 de zile), conform actelor de naştere autentice.

related posts

Modifică setările cookies