Cele mai scumpe iahturi din lume. „Bijuteria” lui Bill Gates e doar pe locul 4


Iahtul revoluţionar comandat recent de magnatul american Bill Gates este evaluat la 645 de milioane de dolari, intrând în topul celor mai scumpe ambarcaţiuni de acest tip existente în prezent.


Fondatorul Miscrosoft este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, cu o avere de peste 100 de miliarde de dolari, astfel că şi-a permis această investiţie de lux. Iahtul „Aqua” este unul ecologic, primul din lume care funcţionează pe bază de hidrogen şi urmează să fie lansat la apă abia peste 4 ani, în 2024.

Vasul are o lungime de 112 metri şi o autonomie de 3750 de mile nautice, suficient pentru traversarea Oceanului Atlantic.

Suma de 645 de milioane pe care o va scoate din conturi Bill Gates se clasează abia pe locul 4 într-un clasament al celor mai scumpe iahturi din toate timpurile. Pe podium se situează, în ordine, „History Supreme”, „Eclipse” şi „Streets of Monaco”, fiecare depăşind bariera miliardului de dolari.

De departe cel mai costisitor iaht din lume este „History Supreme”, o construcţie magnifică, realizată din 10.000 de kilograme de aur solid şi platină, evaluată la 4,8 milioarde de dolari. Este deţinut de cel mai bogat om din Thailanda, Robert Knok.

Pe locul al doilea, la mare distanţă, este iahtul „Eclipse”, aflat în proprietatea celebrului miliardar rus Roman Abramovich. Cu un preţ aproximativ de 1,5 miliarde de dolari, vasul are un sistem de apărare propriu, cu senzori de detectare a rachetelor. Ca dotări, Abramovich se bucură de două heliporturi, două piscine şi 24 de camere pentru oaspeţi, iar lungimea iahtului e una record, de 163 de metri.

Ca extravaganţă, nimeni nu poate depăşi deocamdată proiectul iahtului „Streets of Monaco”, care îşi propune să reproducă principalele repere ale luxosului oraş Monte-Carlo. Când va fi finalizat, ambarcaţiunea va costa 1 miliard de dolari, va avea în jur de 150 de metri lungime şi, printre altele, un circuit de karting, o mini-cascadă şi un restaurant cu vedere subacvatică.

  • Cele mai scumpe iahturi din lume. „Bijuteria” lui Bill Gates e doar pe locul 4

related posts

Modifică setările cookies