Chinezul care traversează România, împreună cu calul său, a ajuns într-un sat din județul Cluj. Cum a fost primit de localnici


Xu Zhixian, un cetățean chinez, a pornit anul trecut într-o călătorie fascinantă. Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, merge pe jos, dar și călăre pe cal. El a plecat din Spania, pe 20 februarie 2022, alături de calul său, Furion, iar acum a ajuns în România, în satul Panticeu din județul Cluj. Localnicii l-au primit cu multă bucurie. 


Aventurierul urcă pe cal foarte rar, deoarece nu are loc de bagaje: un sac de dormit, o saltea gonflabilă, câteva haine şi un cort. România este a 11-a țară pe care o traversează. Fost profesor universitar, chinezul și-a propus să exploreze lumea, iar la un moment dat vrea să ajungă acasă, în China. 

Xu Zhixian a trecut prin câteva localități din Satu Mare. Mai mulți români l-au primit în casa lor și l-au pus la masă. El a povestit, pentru portalsm.ro, că este ajutat de localnici, care i-au oferit sprijin și ospitalitate. Chinezul a menționat că sătmărenii sunt drăguţi, l-au servit cu pizza, mâncare şi apă, iar calul a primit găleţi cu apă.

Întrebat dacă nu îi este frică să călătorească astfel și să doarmă uneori în aer liber, el a răspuns hotărât: „Nu îmi e frică, nu sunt un om bogat, nu am nimic de pierdut”, potrivit sursei menționate mai sus. 

Chinezul Xu a spus că își va continua călătoria prin Cluj, Alba, apoi prin Bulgaria și Grecia. Recent a ajuns în satul Panticeu, unde a fost primit în casă de către o familie cu suflet mare. După ce au stat la masă, au băut și câte un pahar cu pălincă. Împreună au realizat și câteva fotografii.
 
(VEZI mai multe imagini în GALERIA FOTO)
 

„Chinezul Xu împreună cu calul său Furion, care face înconjurul lumii, a ajuns și la Panticeu”, a scris femeia în dreptul imaginilor postate pe contul de socializare. 

Xu Zhixian străbate uneori 30 de kilometri pe zi. Bărbatul vrea să se bucure de fiecare destinație și să cunoască mai profund cultura locurilor pe care le vizitează. 

Sursă foto: Facebook/ Anamaria Pit, Oli Moldovan

Vezi și: 

  • Chinezul care traversează România, împreună cu calul său, a ajuns într-un sat din județul Cluj. Cum a fost primit de localnici

related posts

Modifică setările cookies