Cristina Bălan, umilită într-o parcare pentru cei cu handicap: “Noi nu suntem cerșetori!”


Cristina Bălan s-a confruntat cu un incident revoltător într-o parcare din București. Fosta câștigătoare „Vocea României” a încercat să atenționeze o femeie care a parcat pe un loc destinat persoanelor cu dizabilități. Aceasta a avut o reacție răutăciaosă.


Cristina Bălan și soțul ei duc o adevărată luptă pentru binele copiilor. Gemenii lor suferă de sindromul Down. De-a lungul timpului, artista s-a confruntat cu persoane care nu respectă drepturile celor cu dizabilități.

Revoltată de cele întâmplate, Cristina Bălan a povestit întâmplarea pe una dintre rețelele de socializare.

„Dragă doamnă care te-ai opărit când ți-am atras atenția că ocupi abuziv un loc de parcare pentru cei cu dizabilități, doresc să-ți transmit următoarele:

– Erai cu două copile preadolescente, care îți vor urma exemplul și nu se vor sinchisi de cei care au un handicap fizic sau psihic. Asta înseamnă lipsă totală de empatie, omenie sau respect.

– Erau locuri goale de parcare în preajma acelui minunat și irezistibil loc destinat celor cu dizabilități, doar că ție nu ți-a păsat, probabil că nici nu ai văzut indicatorul sau marcajul de pe asfalt. Asta pentru că nu-ți pasă decât de propria persoană, cel mai probabil. Dacă ar fi fost o greșeală din neatenție și atât, ai fi spus măcar ‘scuze, mea culpa, dar tu te-ai iritat și mi-ai spus că vorbești la telefon și nu ai chef de morala mea.

– Una dintre copilele tale a lăsat si căruciorul mare de cumpărături pe locul de alături, tot destinat celor cu dizabilități, blocând astfel încă un loc de parcare pe care sa-l ocupe vreun șmecher ca tine (cei care chiar au nevoie nu pupă asemenea locuri bune)”, a scris Cristina Bălan pe Facebook.

„Locul de parcare pentru dizabilități nu este o fiță, este o necesitate”

- Chiar si persoanele cu handicap au voie sa iasă din casă și să meargă la cumpărături, iar aceste locuri de parcare destinate lor sunt drepturi câștigate după niște lupte ale unor persoane. (…)

– Ai avut tupeul să-i răspunzi obraznic soțului meu, cum că nu ne-ai încurcat cu nimic, ce atâta zarva. Data viitoare vom suna la poliție și le vei da lor aceleași explicații, să vedem daca te mai ține tupeul. Nu ne-ai încurcat astăzi, dar alte dăți nu am putut să parcăm pe locurile acestea, cu copiii după noi, pentru că cineva ca tine s-a simțit la fel de ‘neîncurcător și, din comoditate, a făcut la fel ca tine. Si, oh, câți sunt ca tine!…

– Îți doresc, din tot sufletul chiar, să nu ai niciodată parte de vreun handicap și să nu te simți umilită cum ne simțim noi când dam de cei ca tine.

Noi nu suntem cerșetori! Noi avem dreptul la viață cât se poate de normală, de aceea unele facilități care COMPENSEAZĂ lipsuri cu care ne confruntăm și pe care nu vi le dorim! Locul de parcare pentru dizabilități nu este o fiță, este o necesitate! El a fost câștigat de către oameni care au luptat să le facă viața mai ușoară celor cu nevoi speciale. De ce îți bați joc tu?”, a mai scris cântăreața.

Cristina și Gabriel Bălan sunt căsătoriți din anul 2012, timp în care au devenit și părinții unei perechi de gemeni. Băieții au venit pe lume cu dizabilități, fiind diagnosticați cu sindromul Down, lucru ce le-a schimbat total viața celor doi părinți dedicați. 

Foto Facebook
 
 
  • Cristina Bălan, umilită într-o parcare pentru cei cu handicap: “Noi nu suntem cerșetori!”

related posts

Modifică setările cookies