Cum a ajuns Mariana Fica să câștige 120 de medalii la atletism


Campioana Mariana Fica se poate lăuda, până la vârsta de 28 de ani, cu peste 120 de medalii în palmaresul său.


Într-o postare pe contul de Instagram, Mariana Fica, care lucrează în paralel și ca kinetoterapeut, în recuperare medicală, scrie:

”Mă uit la panoul asta decorat, din spatele meu și din spatele altor sportivi.

Fiecare medalie reflectă ani de muncă, eforturi, disciplină, alegeri, sacrificii.

O imagine care reflectă o poveste de viață, cu multe aventuri unice, urcușuri si coborâșuri! Toate,absolut toate, mi-au fost folositoare să fiu omul de azi”.

La 5 ani, tatăl ei a dus-o la gimnastică. Mariana a practicat acest sport timp de 6 ani, apoi s-a apucat de atletism. 

În primul an de juniorat la atletism, Mariana a avut cel mai bun rezultat din țară și a fost Campioană Națională la proba 800 de metri. De când a venit în București, pentru a putea să muncească în paralel, s-a apucat de proba 400 de metri.

Tot ce a câștigat din sport și din concursuri a investit în cursuri de recuperare medicală.

Azi, Mariana face parte din lotul național de seniori, proba 400 de metri garduri. A luat locurile 2, 3, 4 la campionatul național, dar cel mai notabil i se pare un loc 4 deoarece atunci când a participat era accidentată. 

Sunt un sportiv care nu a practicat în condiții optime. Mereu am mulți pacienți până la antrenament și reușesc să mănânc foarte puțin, cu pauze puține de masă. Sunt un om care a dormit peste noapte la locul de muncă și a concurat a doua zi, luând o medalie la campionat national, sunt un om  la care psihicul puternic predomină și un om care iubește competiția și o face cu entuziasm”, spune Mariana Fica.

Foto: Instagram

related posts

Modifică setările cookies