Cum arată cea mai bună pizza din România. Tânărul care o prepară pleacă la Campionatul Mondial de Pizza de la Parma, după ce a câștigat locul 1 la București


Un clujean a câștigat locul 1 la categoria Pizza în Tavă și a obținut medalia de aur la Campionatul Internațional de Pizza 2024, care s-a desfășurat la București, între 14 și 15 octombrie. Andrei Iulian Ciocan, alături de alți doi pizzari români vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Pizza de la Parma. 


Andrei (foto mijloc), în vârstă de 31 de ani, a învățat să facă pizza în urmă cu 10 ani, iar din 2019 a făcut cursuri de specializare pentru diferite rețete de pizza (Clasică la Tavă și Napoletană) cu maestru Giulia Apa, cursuri organizate de Asociatia Pizzarilor Profesionisti, singura școală acreditată în România, potrivit stiridecluj.ro.

„Prima dată a început ca un simplu job, apoi mi-a plăcut așa de mult încât am decis să mă perfecționez în acest domeniu.Acum reușesc să fac o pizza corect și nu grăbită în 3 minute. Îmi place să pun accent pe micile detalii pentru că acestea fac diferența”, a declarat Andrei pentru Știri de Cluj.

Marele Premiu Chef Pizza 2024 a fost câștigat de Iulian Cosmin Pădureanu (foto dreapta). Iulian Adrian Cimpoae (foto stânga) a câștigat locul II pentru Pizza Clasică și a intrat în selecția pentru Campionatul Mondial de la Parma 2025

„A fost o experiență extraordinară. Am participat la trei categorii în total, dar pizza în tavă a fost cea mai apreciată. Să obțin acest premiu, mai ales într-o competiție atât de strânsă și cu un juriu internațional, este o mare onoare,” a povestit Andrei pentru sursa menționată.

Campionatul Internațional de Pizza de la București a avut o echipă de jurați de top! 17 dintre cei mai renumiți gastronomi din Italia, Serbia, Bulgaria, Argentina și SUA au analizat atent peste 100 de pizza preparate de concurenții de la cele trei categorii de concurs. Aspectul, gustul, mirosul, dar și tehnicile de pregătire a aluatului și combinațiile de toppinguri folosite au contat în realizarea punctajului. Tot la nota finală au ținut cont și de cât de rapid s-au mișcat pizzarii, dar și de vestimentația cu care au intrat în concurs. 


VEZI ÎN GALERIA FOTO CUM ARATĂ PIZZA PREZENTATĂ ÎN CONCURS

„Am avut, printre altele, pizza cu dovleac copt, cu fasole bătută, cu ciulama de pui, cu sos de portocale, cu urzici sau leurdă, cu cârnați de Pleșcoi sau cu jumări. Trufele par să fi fost un fel de laitmotiv al acestui campionat. Nu vom uita nici spectaculoasa pizza cu burata învelită în foiță de aur. Practic, imaginația concurenților a fost fără limite și bine au făcut!”, spun organizatorii.


Foto: Facebook/ Asociatia Pizzarilor Profesionisti Romania

Nota redacției: Fotografia principală are rol ilustrativ

  • Cum arată cea mai bună pizza din România. Tânărul care o prepară pleacă la Campionatul Mondial de Pizza de la Parma, după ce a câștigat locul 1 la București

related posts

Modifică setările cookies