Cutia milei de la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia are POS. Credincioșii fac donații cu cardul


Enoriașii fac donații cu cardul în anul 2023! Reprezentanții Catedralei Romano-Catolice din Alba Iulia au instalat, la cutia milei, un POS.


Pentru că de multe ori turștii români, dar și cei străini nu au avut bani cash pentru a lăsa în cutia milei, reprezentanții Catedralei din Alba Iulia au montat un dispozitiv POS care pune la dispoziția tuturor plata cu cardul. Mai mult decât atât, veniturile obținute sunt și fiscalizate.

Enoriașii pot selecta trei variante de plată, mai exact cea de 5, 10 sau 50 de lei, iar mai apoi trebuie să apropie cardul fizic sau chiar telefonul. (Vezi în galeria de mai jos)

Această metodă nu a fost folosită doar de reprezentanții Catedralei Romano-Catolice din Alba Iulia, ci și de alte biserici din țară precum Mănăstirea Franciscană din Brașov sau de biserica din Șumuleu Ciuc.

„Eu personal nu prea am cash. Telefonul, iWatch-ul. Am locuit o perioadă în străinătate și și acolo era posibilitatea să plătești cu cardul în biserică”, a spus o tânără în cadrul unui interviu pentru stirileprotv.ro.

Foto: Agerpres, Alba24

  • Cutia milei de la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia are POS. Credincioșii fac donații cu cardul

related posts

Modifică setările cookies