Anouk Aimée a avut o revenire emoționantă în 2019, la Cannes, pentru a reface cuplul legendar din "Un homme et une femme".

A murit Anouk Aimée

Actriţa Anouk Aimée, una dintre figurile cele mai cunoscute ale cinematografiei franceze din secolul al XX-lea, a încetat din viață marți, în locuința sa din Paris, la vârsta de 92 de ani, au anunțat agentul şi familia actriţei, potrivit Agerpres, care citează AFP.

Actriţa, cunoscută graţie rolurilor din peliculele ”Un homme et une femme” (1966), ”Lola” (1961) şi ”La Dolce Vita” (1960), ”a plecat dintre noi în această dimineaţă”, a precizat pentru AFP agentul Sébastien Perrolat, din cadrul agenţiei TimeArt.

Manuela Papatakis, fiica lui Anouk Aimée şi a regizorului Nico Papatakis, a împărtăşit de asemenea vestea decesului.

”Alături de fiica mea, Galaad, şi de nepoata mea, Mila, vă anunţăm cu imensă tristeţe moartea mamei mele, Anouk Aimée. Am fost alături de ea când s-a stins, în această dimineaţă, la ea acasă, la Paris”, a scris Manuela Papatakis pe contul de Instagram.

Pe numele real Françoise Dreyfus, Anouk Aimée s-a născut pe 27 aprilie 1932 la Paris şi a cunoscut notorietatea internaţională după ce a jucat alături de Jean-Louis Trintignant în celebrul film ”Un homme et une femme”, în regia lui Claude Lelouch, recompensat cu Palme d’or în 1966.

Sursă foto: Getty Images