Dublura lui Bruce Willis, dezvăluiri despre boala artistului: “Ne-am dat seama că se întâmplă ceva, își făcea mereu analize”


Vestea că Bruce Willis suferă de afazie, o boală care afectează grav vorbirea, a venit ca un adevărat șoc pentru fanii actorului. Însă dublura lui, Stuart F. Wilson, este afectat în mod direct: rămâne fără jobul pe care l-a făcut timp de 17 ani. 


Stuart F. Wilson este cel care îi face cascadoriile lui Bruce Willis de ani de zile. Acesta bănuia că actorul suferă de o boală gravă de ceva vreme, pentru că își făcea mai tot timpul analize. În plus, și comportamentul începuse să i se schimbe. Cascadorul mărturisește însă că a observat aceste transformări doar pentru că îl cunoaște pe Bruce Willis de mult. Pentru ceilalți, schimbarea nu era atât de evidentă.

“Am observat niște schimbări, dar de multe ori celebrități ca Bruce Willis au multe pe cap…Câteodată când vorbeam cu el, părea că este cu mintea în altă parte, dar nu am dat importanță acestui lucru”, spune Wilson.

 

“Pentru că am petrecut atât timp alături de el, eu am observat schimbările. Evident, la un moment dat și-a dat lumea seama că ceva se întâmplă. Pentru că mereu își făcea analize pentru ceva, dar nu știam despre ce este vorba”, a mai povestit cascadorul.

Cât despre faptul că Bruce Willis purta căști în urechi pentru a i se sufla replicile, din cauza afecțiunii lui, Wilson spune că asta este o practică obișnuită la Hollywood. 

“Folosea căști ocazional, mai ales în scenele cu mult dialog. Are multe de făcut, multe pe cap. Plus, de multe ori se întâmpla să vină direct de la alt film. De multe ori se folosesc caști pentru a face mai ușoară munca producătorilor”, a mai spus Wilson.

Ce este afazia, boala de care suferă Bruce Willis

"Afazia reprezintă o pierdere a vorbirii, a perturbării capacității de utilizare a regulilor prin care se produc și înțeleg mesajele verbale", explică sfatulmedicului.ro.

Cum se poate manifestă afazia? “O persoană afectată de afazie deși este capabilă, de exemplu, să-și miște parțial gura, să pronunțe anumite sunete și să înțeleagă cuvinte vorbite, este incapabilă să-și formeze propriile cuvinte. O altă persoană care este afectată de afazie poate fi capabilă să spună un cuvânt, dar poate fi incapabilă să spună alt cuvânt”.

  • Dublura lui Bruce Willis, dezvăluiri despre boala artistului: “Ne-am dat seama că se întâmplă ceva, își făcea mereu analize”

related posts

Modifică setările cookies