După Jador, un alt cântăreț a fost suspect de cancer: „Azi ești, mâine nu”


După Jador, încă un cântăreț a ajuns la medic, după ce a acuzat probleme de sănătate. Artistul s-a speriat foarte tare, crezând că are cancer. Octavian Riu, căci despre el este vorba, a povestit spaima prin care a trecut de curând, după ce a acuzat dureri sâcâitoare în zona abdominală. Artistul s-a panicat la fel de tare ca Jador, iar după investigații amănunțite a aflat adevărul despre condiția sa fizică.


În urmă cu o lună și ceva, Octavian a avut niște dureri abdominale severe care nu-l lăsau să doarmă noaptea. Cu două luni înainte să apară aceste dureri, care se accentuau mai ales în timpul nopții, și-a făcut o ecografie abdominală de rutină, însă nimic nu prevestea ce urma să i se întâmple.

„M-au ținut durerile astea așa, intermitent, câteva ore pe zi. Într-o seară, eram la București, iar a doua zi aveam sesiune la studioul muzical. Nici nu știu cum s-o dau să nu sune aiurea… Ce să vezi? M-am dus la baie și pentru prima dată în viața mea am urinat sânge. Am simțit că fuge pământul de sub picioare. Nu am dormit deloc în noaptea aia de îngrijorat ce eram”, își începe povestirea Octavian Riu, cântărețul dentist. 

Artistul s-a dus a doua zi la doctor, unde i s-au recoltat probe de sânge. Apoi, acesta și-a făcut un CT abdominal ca să afle cu exactitate ce are. „Medicul tot evita să îmi dea un răspuns, iar eu știam că pe CT vezi instant dacă e ceva în neregulă. În fine, am așteptat până a doua zi rezultatul, căci nu au vrut pentru nimic în lume să îmi spună ce se vede pe acel CT”, a adăugat Octavian Riu.

În acea seară, am rămas în București, pentru că a doua zi trebuia să plec cu soția și fetițele la Disney, în Paris. Pe la ora 11:00 primesc un e-mail cu rezultatele CT-ului. Aveam o pietricică la rinichi, ceea ce nu reprezenta o problemă, dar totodată am văzut că am o altă problemă la ficat. Diagnostic prezumtiv: formațiune tumorală hepatică, dimensiuni 4-5 centimetri în faza tardivă”, a dezvăluit artistul care a trecut prin aceeași spaimă precum Jador.

Cântărețul s-a panicat extrem de tare și era să scape telefonul din mână. A vorbit apoi cu un oncolog, care îi e și prieten, dar doctorul nu l-a liniștit, dimpotrivă. I-a zis că se vede, într-adevăr o tumoră.

„Mi-a zis că în general cam așa se vede cancerul la ficat, dar că mă sfătuiește să am răbdare până când mă întorc din Paris, să fac un RMN”, a mai povestit Riu.

Octavian Riu, descurajat de medici, dar și de colegii de la studio

Durerile l-au însoțit pe cântăreț și în Paris, unde de multe ori se punea jos, pe stradă, pe bordură, plângând de durere. După ce s-a întors în România, Octavian și-a făcut, în cele din urmă, RMN-ul. Colegii din studioul muzical i-au sugerat să renunțe la cariera artistică și să se ocupe de sănătatea sa. „Pe mine deja m-au descurajat ce au zis medicii. Le-am zis colegilor că mai vreau doar să am un concert și să vină mii de oameni. Mă resemnasem cumva că nu o să îmi văd copiii la casele lor. Apoi, acolo la studio am primit rezultatul de la RMN. Nu aveam curajul să îl deschid. Se vedea aceeași piatră la rinichi… Dar nu mai era în rinichi, ci coborâse. La final, diagnosticul era hemagiom hepatic. Parcă mi s-a luat o piatră de pe inimă atunci, căci hemangiomul hepatic e, într-adevăr, o tumoră, dar benignă. Deci nu era cancer. Am eliminat apoi acea piatră la rinichi. Acum mă bucur că am reușit să depășesc acest episod complicat. Toată povestea asta m-a făcut să îmi prețuiesc mai mult viața. Acum înțeleg vechea zicală: Azi ești, mâine nu mai ești”, a încheiat Octavian Riu.

  • După Jador, un alt cântăreț a fost suspect de cancer: „Azi ești, mâine nu”

related posts

Modifică setările cookies