E vremea pentru magie! Specialistul PERFECTE îți spune care e cel mai potrivit machiaj pentru festival


Culori, muzică, soare, zâmbete, dans, cam asta înseamnă un festival. 


Fiindcă intrăm într-un tărâm de poveste, al tuturor posibilităților, m-am gândit să vă propun câteva look-uri potrivite. Țin să menționez faptul că, dacă vreodată v-a fost frică să folosiți culori puternice, glitter, pigmenți, linii grafice nonconformiste, acum puteți să lăsați deoparte regulile și inhibițiile și să vă faceți de cap. 
 
 
În afară de zâmbete și voie bună, sunt câteva aspecte de care să ținem cont când ne machiem pentru un festival:
 
1. Vom sta în soare mare parte din zi, așa că, o cremă cu spf/ fond de ten cu spf sunt obligatorii 
 
2. Primerul este de asemenea în fruntea must have-urilor deoarece el ne ajută să dăm rezistență machiajului și să nu avem problema retușului prea des 
 
3. Ploaia, căldura, transpirația, vântul pot să ne dea bătăi de cap; recomand produse waterproof care ne scutesc de momente neplacute (fond de ten, produse pentru machiajul ochilor, mascara) 
 
4. Rujul, dacă alegi o culoare puternică, recomand să fie mat, rezistă mai mult și nu necesită foarte mult retuș; sunt OK și balsamuri de buze/glossuri dacă ești adepta lor, dar acestea au nevoie de întreținere mai atentă
 
5. Pudra, o poți lua cu tine în geantă să o folosești pentru mici retușuri
 
 
Când ne gândim la un festival, automat ne vin în minte culori puternice, texturi diferite, glow, glitter, pigmenți, culori neon, linii grafice. Rămâne să ne decidem doar ce look vrem să adoptam în funcție de ținută, stil, coafură. Recomand experimentarea unui look diferit în fiecare zi. 
 
Dacă suntem adeptele unor machiaje mai naturale și nu vrem să ieșim foarte mult din zona de confort, putem alege o culoare neon pe pleoape, mata sau sub forma de glitter (oranj, roșu, albastru, galben, verde, culori neon) și un gloss pe buze, sau un machiaj nude la ochi și o culoare puternică pe buze (culori bloc mate, culori metalice, glitter).  
 
 
 
 
Dacă vrem să ieșim puțin din zona de confort, putem experimenta zona de eyeliner grafic care poate fi în orice culoare, poate fi și mai dramatic sau amplasat și în zone mai puțin experimentate pana acum. Acum putem da frâu liber imaginației. 
 
 
Unicornii, zânele, sirenele, creaturi ale naturii, adesea prezente la festivalurile verii pot fi o sursă de inspirație pentru lookul nostru. Putem aplica glitter pe față, pietre strălucitoare, pigmenți metalici, putem creea personaje și putem ieși din zona de confort devenind un personaj magic. Culorile care captează cel mai tare atenția sunt roșu, oranj, galben, apoi verde, albastru, violet, iar în funcție de aceste informații putem să ne jucăm cu asocierea lor și să scoatem în evidență anumite zone ale feței. 
 
Propunerile mele au și zone mai cuminți, și zone în care m-am jucat cu texturi, culori, glitter, paiete, dar cel mai important aspect zic eu, este să creezi o poveste care să te reprezintă,și în funcție de asta toate elementele să se lege între ele (ținuta, makeup, hairstyle, accesorii).  
 
Acestea fiind rezolvate, nu ne mai rămâne decât să zâmbim larg și să pășim pe tărâmul magiei, să trăim fiecare moment la maxim și să ne bucurăm de tot ce ne oferă această perioadă colorată. 
 
 
DESPRE SPECIALISTUL PERFECTE

DANA ELIZA ŞERDEAN, MAKE-UP ARTIST
 
Mă numesc Dana Eliza Şerdean, am 28 de ani, sunt make-up artist, iar în salonul meu aduc un strop de magie şi culoare pe chipul tuturor femeilor care apelează la mine. Am urmat Liceul de Arte Plastice, apoi Facultatea de Artă si Design, iar scopul meu acum e să ridic machiajul la rang de artă! Şi te voi învăţa pe tine să fii şi mai frumoasă!
 
FOTO: DANA ȘERDEAN
  • E vremea pentru magie! Specialistul PERFECTE îți spune care e cel mai potrivit machiaj pentru festival

related posts

Modifică setările cookies