EXCLUSIV: După participarea la Imperiul Leilor, actrița Ada Galeș ia tot mai mult și drumul antreprenoriatului. Ce o ghidează?


O persoană, mai multe roluri, zeci de abilități, sute de visuri. Ada Galeș (30 de ani) face parte dintr-o generație care nu se mulțumește cu puțin.


S-a făcut remarcată în teatru, câștigând un premiu UNITER acum 5 ani și apoi în mai multe producții cinematografice românești de succes, iar după și-a pus talentul artistic, inspirația și energia într-o afacere pentru care a primit o finanțare substanțială în emisiunea Imperiul Leilor, prezentând ideea ei în mod convingător în fața investitorilor, dar și în fața sutelor de mii de telespectatori. Ada creează lumânări parfumate din soia și produse de îngrijire a pielii, îmbinând valorile care au stat mereu la baza personalității ei: exprimare liberă, independență, feminism.  

Iubirea: „Vă provoc să vedeți ce se întâmplă dacă oferiți ceea ce aveți nevoie să primiți.”
 
Pentru Ada Galeș, iubirea este cea mai importantă emoție, ba chiar mai mult decât atât: „Iubirea e o paradigmă de viață, e un motor și un fel în care aleg să privesc lucrurile.”
 
Lumânările ei se numesc sugestiv "We Are Pheonix", iar aromele sunt alese pentru a crea stări reflexive, de beatitudine, de generozitate și dăruire. Explicația Adei este legată de această nevoie identificată chiar la ea, de a se simți iubită: „Vă provoc să vedeți ce se întâmplă dacă oferiți ceea ce aveți nevoie să primiți. 

În ceea ce privește relațiie (romantice sau nu), cred că iubirea poate fi doar necondiționată, dar felul în care trăim împreună trebuie să fie în beneficiul nostru și al partenerelor/partenerilor noștri.”
 
 
Fericirea: „Pentru mine e o atitudine de viață, mai mult decât un deziderat de a fi constant exuberantă.”
 
Cine o cunoaște pe Ada, remarcă imediat la ea entuziasmul exploziv, o poftă de viață pe care o întâlnim mai des la copii, încântați în fiecare zi de descoperirea lumii, dar mai rar la adulți, ei devenind treptat plafonați, amorțiți, greu de impresionat sau, mai degrabă, de trezit. Cum reușește ea să simtă fericirea, să fie prezentă și recunoscătoare pentru tot ceea ce simte și o înconjoară? „Entuziasmul meu este odată înnăscut și totodată cultivat. Sunt atentă să mă bucur de lucrurile pe care le fac. Mi-am dat seama că ține de perspectivă. Că așa cum aș putea să nu mă bucur, aș putea și să mă concentrez pe lucrurile bune care mi se întâmplă.  Oricât de grea ar fi ziua, observ că încă îmi place gustul cafelei, că zâmbesc când mă dau cu parfum, că soarele îmi încălzește corpul. Suntem capabili să simțim mai multe emoții în același timp, iar fericirea pentru mine e o atitudine de viață, mai mult decât un deziderat de a fi constant exuberantă.” 
 
Ca antreprenoare, Ada își propune să trezească la viață, în fiecare dintre noi, cu ajutorul aromelor, bucuria de a fi. 

Echilibrul: „Echilibrul pentru mine există și în dezechilibru.”
 
În toate deciziile pe care le-a luat până acum, Ada Galeș și-a urmat instinctul. Până în prezent, ea a parcurs o călătorie interioară care i-a arătat răspunsuri importante despre cine este ea, ce dorește și care este sensul existenței ei. 
„Mi-am dat seama undeva pe la 28 de ani, când am simțit din ce în ce mai acut că mi-e bine cu mine, că de fapt, eu pentru asta m-am tot pregătit. Să fiu autonomă emoțional, să reușesc să înțeleg ce mi se întâmplă și să pot să ofer sprijin celor din jurul meu. Multe dintre emoțiile pe care le simțim sunt generate de gânduri. Atâta timp cât avem o igienă mentală corespunzătoare și cât suntem atenți la cum gândim, s-ar putea să ne fie mai ușor să ne bucurăm de noi înșine.”
 
Echilibrul este locul în care se intersectează zeci de gânduri, de emoții, de senzații. Ada recomandă meditație pentru cei care doresc să observe conștient toate lucrurile de pe parcursul unei zile. 
 
„În orice moment am fi, putem să observăm ce se întâmplă cu noi. Putem să ne observăm corpul, respirația, emoțiile, gândurile, fără să vrem să le schimbăm, fără să le judecăm. Echilibrul pentru mine există și în dezechilibru. Ce fac când sunt într-o situație grea sau tensionată? Încerc să-mi dau seama că orice ar fi, sunt în siguranță cu mine. Mă am pe mine și sunt disponibilă pentru mine.” 

Înțelepciunea: „De cele mai multe ori, înțelepciunea pentru mine înseamnă răbdare.” 
 
Ada arată o capacitate puternică de a-i înțelege pe cei din jur, de a empatiza, dar și de a-și oferi sieși ceea ce are nevoie, spațiu și limite. 
 
„De cele mai multe ori, înțelepciunea pentru mine înseamnă răbdare. Cred foarte tare că atunci când rănim sau suntem răniți, cel mai înțelept ar fi să încercăm să înțelegem care e rana din care vorbim și ce am putea face pentru noi înșine sau pentru celălalt, ca să se simtă în siguranță. Sunt adepta limitelor, în același timp, cred că ne ajută să înțelegem că în orice fel de interacțiune, fiecare vorbește despre el însuși și că uneori, din frică, ne e mai greu să ajungem la celălalt sau să vorbim doar despre noi înșine. E important să spunem cum ne simțim, ce ne dorim, ce avem nevoie, iar ceea ce am învățat eu e că e important să respirăm, să ne readucem în prezent și să încercăm să vorbim sau să luăm decizii dintr-un spațiu comun, real.”  
 
Ada Galeș nu este o antreprenoare obișnuită. După cum vorbește despre conceptul afacerii ei, dar și pentru că în paralel oferă ședințe de coaching și ține discursuri motivaționale în evenimente, se vede că a inclus în planul de afaceri și mult suflet. În business, unii se încrâncenează și se blochează în tabele cu cifre, uitând că, la fel de importanți ca acele calcule, sunt oamenii: cei care creează un concept, un produs sau un serviciu, dar și cei care se bucură apoi de el. Ada Galeș pare o vizionară, din acest punct de vedere: emoțiile o ghidează în tot ceea ce face. 
 

Pe VOYO poți urmări emisiunile preferate cu 24 de ore în avans! Vezi și noua ofertă de filme și seriale

Vezi și: EURO 2020: Fotbalul se joacă la PRO TV

  • EXCLUSIV: După participarea la Imperiul Leilor, actrița Ada Galeș ia tot mai mult și drumul antreprenoriatului. Ce o ghidează?

related posts

Modifică setările cookies