Florin Piersic, despre relația lui cu femeile: „Eu n-am avut amante, am avut iubite”


Florin Piersic n-a fost niciodată un one woman man. Marele actor a iubit cu patimă aproape orice femeie alături de care a jucat, la teatru sau în film. Pe trei dintre ele le-a dus la altar.


Alain Delon are doi frați vitregi, însă Florin Piersic i-ar fi putut fi frate de sânge. Cei doi mari actori au multe lucruri în comun, printre care și pasiunea nebună pentru femei. Însă, fiecare le-a iubit în felul său. Marele actor român ne-a declarat că și-a respectat întotdeauna partenerele și că a prețuit fiecare moment pe care le-a trăit alături de ele.

„În ciuda legendelor, n-am fost niciodată ceea ce astăzi se numește un macho. Am fost mult mai cuminte decât vă imaginați voi. Vorbesc serios! Nu o dată am fost întrebat de amantele din viața mea. Așa cum am mai spus-o, eu n-am avut amante. Am avut iubite. Am prețuit frumos legăturile pe care le-am avut cu partenerele mele și am căutat să fac față de acestea gesturi romantice. Găsesc că e important să aduci puțină poezie într-o relație. Dovada este că, în ciuda faptului că viața ne-a îndepărtat, am rămas prieten cu fostele mele soții și chiar cu fostele mele iubite

N-o să mă auziți niciodată lăudându-mă că aș fi avut sute de femei. Mi se pare puțin ridicol din partea bărbaților care fac asta. Pentru mine iubirea nu s-a măsurat în cantitate. În trofee. Și dacă vreți să fiu sincer până la capăt, cred că nu există limită de vârstă pentru a fi îndrăgostit. O existență fără iubire este tristă; este o viață fără sens, fără speranță”. 

Florin Piersic, în rolul lui Anghel Șaptecai din pelicula Haiducii lui Șaptecai

Comparat adesea cu legendarul star francez, pentru rolurile pe care le-a interpretat pe marele ecran, Florin Piersic a avut un alt fel de relație cu femeile din viața lui.

Citește și: Destinul tragic al femeilor care l-au iubit pe Alain Delon mai mult decât a fost el capabil

Prima mare poveste de dragoste a lui Florin Piersic a început în anul 1958, când a cunoscut-o, la Paris, pe actrița Tatiana Iekel. Cei doi s-au căsătorit doi ani mai târziu, iar din relația lor a rezultat un fiu, Florin Piersic Jr. Au fost căsătoriți vreme de 14 ani.

În 2010, actrița Tatiana Iekel a fost distinsă cu premiul pentru întreaga activitate la Gala Premiilor UNITER. În mai 2017, actrița s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani, după o carieră impresionantă în lumea teatrului, din care 50 de ani i-a petrecut la Teatrul ACT.

 

Citește și: Florin Piersic, mesaj tulburător pentru toți românii: „Viața trece îngrozitor de repede, n-o irosiți”

După divorțul de prima soție, Florin Piersic s-a apropiat de alte tinere actrițe, care i-au căzut la inimă după ce au jucat împreună. Una dintre cuceririle sale este actrița Otilia Barbath, însă marele actor avea să ajungă iar la altar cu altă femeie.

Anna Szeles, actriță de origine maghiară, a devenit doamna Piersic în 1975, iar un an mai târziu ea a dat naștere singurului lor copil, Daniel. Căsnicia lor a durat zece ani, la capătul căreia actrița s-a stabilit în Ungaria, cu tot cu copil. Vorbind despre marele actor român, Anna Szeles a declarat într-un interviu că relația lor a fost tare ciudată și complicată. Ea locuia la Cluj-Napoca, el la București.

Noi n-am stat niciodată împreună. Am fost nevasta lui Piersic, dar trăiam ca amanții. Făceam naveta ca să ne vedem. Eu jucam la Teatrul Maghiar din Cluj, acolo aveam casă, mașină la scară, tot. Eram respectată și iubită. Nu puteam să las viața mea și să merg la București. Am divorțat după zece ani, dar am rămas împreună încă cinci ani. A fost o căsătorie ciudată.”

Pe vremea când încă era căsătorit cu Anna Szeles, craiul Florin Piersic a făcut o pasiune pentru o altă mare doamnă a scenei românești. De data aceasta o doamnă a scenei muzicale – Angela Similea – care îl iubea cu aceeași măsură pe actorul român. În cartea sa autobiografică, „Angela – cântec și rugă”, artista a dezvăluit ce a însemnat pentru ea Florin Piersic.

Nu pot ascunde ce știe toată lumea. Am fost fascinată de Florin Piersic. Am creat un cuplu. Pe scenă, la televizor, în turnee. Mi-amintesc că Anna Szeles, soția lui, a suferit mult. Cel puțin în meserie. Ei erau frumoși, talentați, dar când am intervenit eu s-a întâmplat un lucru, la urma urmei, normal.” 

Florin Piersic și actuala soție, Anna Piersic (Torok). FOTO: Dan Tăuțan

În 1993, Florin Piersic s-a căsătorit pentru a treia oară. De data aceasta aleasa lui nu făcea parte din lumea artistică. Anna Torok, de meserie contabil, i-a devenit soție după șapte ani de relație apropiată. Cei doi sunt împreună și acum și locuiesc la Cluj-Napoca.

Da, Florin Piersic a fost mereu îndrăgostit

  • Florin Piersic, despre relația lui cu femeile: „Eu n-am avut amante, am avut iubite”

related posts

Modifică setările cookies