Florin Piersic, mesaj după moartea lui Ion Dichiseanu: “Noi doi eram considerați cavalerii cinematografiei”


Scena teatrului românesc și a filmului este în doliu. Ion Dichiseanu s-a stins din viață ieri, 20 mai, la 87 de ani. Îndrăgitul actor a murit la spitalul Floreasca, acolo unde era internat de mai multe luni. 


Printre cei care i-au adus un omagiu după anunțul trist se numără și marele actor Florin Piersic. Cei doi au fost colegi de scenă și foarte buni prieteni. 

Mi-a fost partener. În 1966 ne-am găsit împreună pe platourile de filmare la filmul Tunelul, o coproducție internațională. Si iarăși în 1984 în Trandafirul Galben. Noi doi eram considerați cavalerii cinematografiei românești. De televiziune nu mai vorbesc în câte emisiuni ne-am întâlnit. Dar dincolo de toate eram prieteni. O prietenie care a durat o viață.

L-am avut invitat la Iași în 2019 la Festivalul "Serile filmului românesc, la a zecea editie, care mi-a fost dedicată. Am petrecut o săptămână împreună și, Doamne ce ne-am mai bucurat. Bun, vesel, plin de energie si neastâmpăr. Așa era prietenul meu, Ion Dichiseanu. Ți-ai iubit mult profesia și publicul, Dicki, dragul meu, și n-ai uitat nici o clipă de ce te-ai făcut actor. Astăzi însă destinul a făcut ca tu, "dezgustat de atâtea măști grotești, să ieși din scenă, plângând între culise", vorba poetului Mihai Coreanu. O lumină arde pentru sufletul tău. Rămâi în amintirea mea, prieten al meu!”, a scris actorul pe contul de Facebook, acolo unde a publicat și o fotografie.

Trupul neînsufleţit al lui Ion Dichiseanu va fi depus vineri în foaierul Teatrului Nottara, iar actorul va fi înmormântat, cu onoruri militare, sâmbătă, la cimitirul Bellu, potrivit news.ro

Fotografii: Agerpres

Vezi și VIDEO: Miliția modei by Costi Diță - „Doamna Beyonce are flăcări pe piept”

 

  • Florin Piersic, mesaj după moartea lui Ion Dichiseanu: “Noi doi eram considerați cavalerii cinematografiei”

related posts

Modifică setările cookies