Fosta soție a lui Jeff Bezos, MacKenzie Scott, a donat o avere în ultimele 9 luni


MacKenzie Scott, care a fost căsătorită vreme de 25 de ani cu miliardarul Jeff Bezos, și-a făcut un scop în viață din a împărți averea pe care o are cu oamenii sărmani. Filantroapa a dezvăluit ce sumă impresionantă a donat în ultimele 9 luni și care sunt organizațiile pe care le-a susținut.


Peste 3,8 miliarde de dolari a direcționat MacKenzie Scott în ultimele 9 luni către diverse organizații neguvernamentale. Fosta soție a lui Jeff Bezos a dezvăluit că și-a concentrat misiunea umanitară spre cauze care ajută copiii aflați în situații de risc, minoritățile naționale, refugiații și zonele rurale defavorizate.

Atunci când echipa noastră de donatori se concentrează asupra oricărui sistem în care oamenii se luptă, nu presupunem că noi, sau orice alt grup, putem ști cum să-l reparăm. Nu pledăm pentru anumite politici sau reforme. 

În schimb, căutăm un portofoliu de organizații care să susțină capacitatea tuturor oamenilor de a participa la soluții. Aceasta înseamnă o concentrare pe nevoile celor ale căror voci au fost subreprezentate”, a scris filantroapa într-un articol pe blog.

Cea mai mare donație directă, de 436 de milioane de dolari, a ajuns la organizația Habitat for Humanity, care nu mai primise până atunci o sumă atât de mare. Alte 133 de milioane de dolari au fost direcționate spre organizația Communities in School.

După divorțul de Jeff Bezos, MacKenzie Scott (51 de ani) s-a ales cu acțiuni la Amazon în valoare de 35 de miliarde de dolari. În scurt timp, antreprenoarea a reușit să-și sporească averea până la 62 de miliarde de dolari. În prezent, activele pe care le deține sunt evaluate la 49,3 miliarde de dolari. Anul trecut, MacKenzie Scott s-a recăsătorit.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:

  • Fosta soție a lui Jeff Bezos, MacKenzie Scott, a donat o avere în ultimele 9 luni

related posts

Modifică setările cookies