George Butunoiu, postare controversată despre femeile care vor relații sexuale: ”Să-și pună un cerculeț verde pe rever”


Șeful celei mai vechi firme de recrutare a provocat reacții de tot felul după ce a lansat un sondaj scandalos pe LinkedIn. Acesta a propus ca femeile să poarte la locul de muncă un cerculeț verde pe rever dacă doresc să întrețină relații sexuale, respectiv unul roșu dacă nu doresc. 


Mi-a venit în seara asta o idee despre cum am putea să evităm situațiile costisitoare în care un bărbat vrea să facă sex cu o femeie, dar doamna nu îi spune „nu, mulțumesc”, ci se duce direct la poliție și-l reclamă. M-am gândit în timp ce îl urmăream pe Daniele Gatti dirijând, și amintindu-mi și de prietenul meu englez care a fost dat afară anul trecut din jobul de la București pentru că a invitat o colegă la o cafea. Nici nu a mai apucat să-i zică și altceva…

 

Așadar, ideea ar fi următoarea: femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță. Iar cele care nu vor sex, să-și pună unul roșu. În acest fel s-ar evita conflictele și neînțelegerile și ar fi armonie în toate colectivele și comunitățile. Și bărbații la fel, desigur, ca să fie egalitate, simetrie și echitate.

 

 

Dimensiunea cerculețului ar trebui să fie de minimum 4 centimetri, ca sa fie vizibil de la distanță. Și preferabil dintr-un material fosforescent, să se vadă bine și în semiîntuneric, adică exact atunci când e contextul optim pentru așa ceva.

 

 

Iar în funcție de cum va fi primit proiectul (să vedem rezultatele acestui sondaj!), se poate extinde gama de culori, ca să semnaleze tipul de sex dorit, perioada zilei preferată, locul sugerat etc. Sexul în grup ar putea fi semnalat simplu, punând două cerculețe.


Nu se va putea, din păcate, să pui markeri pentru preferințele de vârstă, rasă, religie, și chiar orientare sexuală/ gen, că te trezești după aceea cu vreun proces. Pentru acestea trebuie găsite alte soluții.  

 

Ce ziceți, ați fi de acord să purtați un astfel de marker? Dacă rezultatele sondajului vor fi masiv în favoarea markerului, vom putea chiar formula o inițiativă legislativă…”

 

Postarea a stârnit reacții siderate, amuzate sau chiar șocate.

„Domnule, pandemia aceasta v-a afectat rău de tot”

„Într-o țară cu un număr uriaș de violuri, agresiuni sexuale, hărțuieli sexuale la locul de muncă etc, această postare este ceva «deosebit». Deosebit de trist”

 „Pe lângă faptul că ceea ce ai scris este foarte misogin, concepția în sine arată foarte dezumanizant, reduci oamenii la același nivel cu animalele.. nu îmi dau seama dacă ce ai scris e o glumă (dacă este, e una proastă) sau chiar e pe bune”.

Foto: Facebook

 

related posts

Modifică setările cookies