Greta Thunberg, adolescenta care protestează de 3 ani pentru reducerea poluării: „Sunt încă aici”


La vârsta de 15 ani, Greta Thunberg ieșea pentru prima dată în stradă ca să protesteze față de politicile de mediu incoerente ale statelor lumii. Eleva din Suedia continuă să le ceară politicienilor măsuri concrete de salvare a Terrei, la trei ani de la prima ei acțiune publică.


Greta Thunberg și-a câștigat reputația de „avocată a cauzei Pământului”, după ce a început să protesteze în fața Parlamentului din Suedia din cauza lipsei măsurilor de reducere a emisiilor nocive.

În 2018, eleva a transformat ziua de vineri în zi de protest, pe care îl continuă și azi. În prezent se află în cea de-a 157-a săptămână de grevă. Adolescenta și-a amintit de începutul luptei sale pentru salvarea planetei, într-o postare pe contul ei de socializare.

Noi, copiii, cel mai adesea nu facem ceea ce ne spuneți să facem. Facem ceea ce faceți și voi. Și, atâta vreme cât vouă, adulților, nu vă pasă de viitorul meu, nu-mi va păsa nici mie. Numele meu este Greta și sunt în clasa a IX-a. Și voi fi în grevă școlară pentru climă până în ziua algerilor. Asta am scris exact acum 3 ani, în timpul primei zile de grevă. Trei ani mai târziu, sunt tot aici”, a transmis activista.

Însă, față de situația de acum 3 ani, Greta nu mai este singură. Milioane de oameni, din toată lumea, s-au alăturat protestului ei pentru a susține cauza Terrei.

Greta Thunberg susține că, de atunci și până azi, factorii de decizie de la nivel mondial au privit nepăsători la soarta Pământului.

De la prima zi de grevă, omenirea a emis peste 120 de miliarde de tone de CO2 (dioxid de carbon – n. red.). Schimbările necesare nu se văd nici acum. Criza climatică nu a fost tratată niciodată ca o criză. Dar oamenii se trezesc și cer justiție climatică. Iar noi vom continua să luptăm pentru viitorul nostru și pentru prezent”, a scris adolescenta.

Fotografii: Getty Images/Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO: 

  • Greta Thunberg, adolescenta care protestează de 3 ani pentru reducerea poluării: „Sunt încă aici”

related posts

Modifică setările cookies