Greta Thunberg, ironică la adresa unei imagini cu Donald Trump. „Atât de plăcut vederii”


Greta Thunberg, activista pentru mediu care a impresionat o lume întreagă cu viziunea ei asupra lumii, l-a ironizat pe Donald Trump în ultima sa zi la Casa Albă. Aproape 2 milioane de oameni i-au dat dreptate.


Donald Trump n-a avut-o niciodată la inimă pe Greta Thunberg, pe care a numit-o „profetul sfârșitului lumii” după ce aceasta a atras atenția că liderii lumii îi condamnă pe copiii ca ea la o viață chinuitoare pe o planetă în pragul dezastrului. Activista de mediu din Suedia a jubilat în ultima zi a lui Trump ca președinte al SUA și a transmis pe Instagram un mesaj care a fost în asentimentul fanilor ei.

Pare un un bărbat în vârstă foarte fericit care privește spre un viitor strălucit și minunat. Atât de plăcut vederii”, a scris Greta Thunberg în dreptul unei fotografii în care Trump apare pe scara elicopterului prezidențial, făcând cu mâna staff-ului de la Casa Albă.

„Greta nu te dezamăgește niciodată”, a comentat un admirator pe rețeaua socială. „Greta nu iartă”, a scris un altul. „Greta, ești o legendă”, a complimentat-o altcineva.

Donald Trump și-a atras antipatia tuturor activiștilor de mediu după ce a retras SUA din Acordul de mediu de la Paris. Fostul președinte american a negat existența schimbărilor climatice cauzate de poluare și de utilizarea irațională a resurselor planetei.

Greta Thunberg, frânturi din discursul care a intrat în istorie

Greta Thunberg a devenit cunoscută în întreaga lume după ce i s-a permis să susțină un discurs la summitul privind schimbările climatice organizat de Națiunile Unite în Polonia, în luna decembrie 2018.

Atunci, în fața liderilor lumii, adolescenta de 15 ani a dat o lecție tuturor celor care doar s-au prefăcut interesați de soarta Pământului.

„Nu faceți decât să vorbiți despre eterna creștere economică verde, pentru că vă e prea frică să fiți nepopulari. Voi discutați numai despre a merge înainte, cu aceleași idei proaste care ne-au adus în această dezordine. Chiar și atunci când singurul lucru de făcut e să trageți frâna de urgență”

„Nu sunteți suficient de maturi, să spuneți lucrurilor pe nume! Până și această povară ne-o lăsați nouă, copiilor! Civilizația noastră este sacrificată pentru oportunitatea unui număr foarte mic de oameni care să continue să câștige sume enorme de bani.”

„Biosfera este sacrificată pentru ca oameni bogați, din țări ca a mea, să trăiască în lux. Suferința majorității plătește pentru luxul celor puțini.”

„În anul 2078, îmi voi sărbători a 75-a zi de naștere. Dacă voi avea copii, poate vor petrece acea zi cu mine. Poate mă vor întreba de voi. Poate mă vor întreba de ce nu ați făcut nimic, când încă mai era timp să acționați.”

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Facem Level (Gen Session) – episodul 14 – IHATEPINK & Bobospider: I-am făcut parastasul lui Jason în Friday the 13th

  • Greta Thunberg, ironică la adresa unei imagini cu Donald Trump. „Atât de plăcut vederii”

related posts

Modifică setările cookies