Irina Fodor, despre bătrâneţe: "Dacă totul se accentuează, probabil voi ajunge și mai cicălitoare peste 20-30 de ani"


Pe blogul personal, vedeta PRO TV conturează, într-un articol amuzant, viitorul alături de soţul ei.După ce anunţă că şi-a propus să trăiască 90 de ani, Irina scrie cu umor:

<Când îmi imaginez bătrânețea, mă gândesc la o caricatură: și bunele, și relele sunt accentuate și ies mult mai mult în evidență.  Să facem o analiză, așadar. Proiectam viitorul cu al meu acum câteva zile, și ne imaginam că la bătrânețe o să ne mutăm într-o casă undeva la munte. El spunea că în curtea casei ăleia ar mai vrea o casă  mai mică, de hobbit, așa, unde să se retragă când vrea liniște.Îmi și imaginam cum o să merg cu nepoții prin curte, arătându-le una, alta, și cum ne oprim în fața căsuței de paiantă:

“Iar aici, dragilor, stă tataie Fodor. Iese doar după apusul soarelui, dacă lași în pragul ușii un pahar cu vin alb, sec, rece ca gheața. It’s a romanian tradition!”>
 
Imaginea viitorului e una optimistă şi veselă, unde până şi neajunsurile au o notă haioasă:

<În altă ordine de idei, dacă totul se accentuează, așa cum cred eu că va fi, probabil voi ajunge și mai cicălitoare peste 20-30 de ani, deci săracul om are tot dreptul la un colț al lui unde să își refacă nervii pisați cu grijă de soție.????

În restul timpului, o să ne luăm detectoarele de metal și o să plecăm la căutat comori prin pădure. Nu o să găsim mare lucru. Cel puțin, așa o să spunem. O să lăsăm copiilor moștenire un cufăr cu galbeni îngropat sub pragul casei. Sau o să fugim în Thailanda și o să facem masaj de toți banii. Mai vedem până atunci.>

<Mai există varianta în care rămânem totuși la oraș, în care caz, presimt că o să fim cuplul ăla excentric de pe stradă.

O să avem o casă de bătrâni, dar nu în sensul ăla, ci o casă plină cu prieteni care, ați ghicit, între timp au îmbătrânit și ei, dar și-au păstrat obiceiurile din tinerețe: șpriț, prosecco, papa bun, povești despre toate câte s-au întâmplat. Poate o să fim o gașcă de vârstnici așa mișto că toți copiii or să vrea să vină la noi la grătar. Așa sper, cel puțin.

O să le povestim toate prostiile din tinerețe și o să îi lăsăm cu gura căscată de câte tâmpenii am putut face de care ei nu au știut. O să fim cool. Ei vor ceda până la urmă și vor merge la culcare.

Noi o să strigăm: “Ultimul în picioare!” și o să adormim când răsare soarele.>

Articolul se încheie tot într-o notă optimistă, care parcă te face şi pe tine să te gândeşti mai relaxat la vârsta a treia:

<Luni, când toată lumea o să meargă la muncă, eu și Fodor o să ne bucurăm că pe 15 vine pensia fără să facem nimic. Probabil o să avem grijă de patrupezii de prin curte-pentru că până atunci o să avem și așa ceva- și o să ne plimbăm prin parcuri. Sau o să plecăm câteva zile la munte sau la mare. O să ne facem vacanță din orice săptămână, că așa-i când nu te mai duci la serviciu.

O să fie frumos. O să fim frumoși. Așa îmi imaginez eu.>
 
Pe PRO TV PLUS poţi vedea interviuri cu vedetele tale preferate:

FOTO: FACEBOOK

related posts

Modifică setările cookies