Jorge a rămas fără niciun ban pe card în vacanța din Republica Dominicană!


George Papagheorghe, sau Jorje, iubește călătoriile în tările exotice și consideră că aceste experiențe i-au dăruit cele mai frumoase momente.


Cu toate acestea, în Republica Dominicană, artistul a povestit pentru Click că s-a trezit fără niciun ban pe card: hoții i-au golit contul în care avea 16.000 de lei.
 
„Eram în vacanţă în Republica Dominicană cu familia şi am vrut să scot bani de la un bancomat. Atunci am rămas fără toţi banii de pe card pentru că pe acel bancomat era montată o «maimuţă» (așa se numește, în limbaj argotic, un dispozitv de clonat carduri n.r.). Când a ieşit cardul din bancomat, a ieşit cu tot cu «pisica» pusă în aparat şi mi-am dat seama ce s-a întâmplat. Am pierdut atunci 16.000 de lei. Şi fix lângă bancomatul respectiv se plimba un «poliţist». M-am dus să-i spun ce am păţit şi să mă ajute să iau legătura cu banca, să opresc transferul, iar poliţistul a zis să îi dau lui «pisica» (aparatul care a ieşit din bancomat odată cu cardul). M-am prins imediat că ceva este în neregulă cu acel «poliţist» şi că probabil este mână în mână cu cei care mi-au furat banii. Atunci am aruncat pe jos dispozitivul şi am călcat pe el. Iar «poliţistul» era disperat că i-am distrus dispozitivul. Nu am făcut nimic atunci şi nu am mai recuperat nici un ban.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de JORGE ????®️ (@jorgeofficial.ro) pe

 
Practica aceasta se numește “„skimming” și constă în instalarea de dispozitive la bancomate sau POS-uri, prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cărţilor de credit. Ulterior, aceste date pot fi folosite pentru inscripţionarea unor noi cărţi de credit, cu care se fac extrageri de numerar.
 
Modalitatea prin care te poți feri de acesta, atât în Europa, cât și în tări exotice, e să apelezi la bancomate din zone cât mai sigure, preferabil bancomate aflate în cadrul unei instituții bancare sau din zone supravegheate video. Posibilitatea ca acestea să fie “virusate” este extrem de mică. În același timp, dacă totuși acest lucru se întâmplă, este recomandată contactarea imediată a oficialităților din țara respectvă și reprezentanții băncii unde aveți cardul. 
 
Pe Pro Tv Plus puteți vedea emisiunile preferate:
 

FOTO: INSTAGRAM JORJE

related posts

Modifică setările cookies