Kalush Orchestra a lansat videoclipul piesei cu care a câștigat Eurovision 2022. “Ștefania” are milioane de vizualizări


Pe front lupta nu a fost câștigată deocamdată, însă pe scena Eurovision ucrainenii au ieșit învingători. Trupa Kalush Ochestra din Ucraina a primit trofeul pentru piesa “Ștefania”. În mai puțin de 24 de ore, videoclipul melodiei a adunat peste 6 milioane de vizualizări. 


Videoclipul piesei conține imagini cu un puternic impact emoțional și a fost filmat  printre ruinele orașelor bombardate de ruși. În clip apar mai multe femei-soldat, care își țin copiii în brațe. 

Artiștii de la Kalush Orchestra au filmat inclusiv la Bucha, orașul în care rușii au făcut măcel. În clip, apar imagini cu clădirile și blocurile distruse din orașe ca Hostomel sau Irpin. 

Ștefania este numele mamei lui Oleh Psik, fondatorul Kalush Orchestra. 

“Am dedicat cândva acest cântec mamei mele, iar când a izbucnit războiul, cântecul a căpătat o mulțime de semnificații noi.

Deși nu există niciun cuvânt despre război în cântec, mulți oameni au început să asocieze cântecul cu mama Ucraina. Mai mult, societatea a început să îl numească imnul războiului nostru!

Dar dacă Ștefania este acum imnul războiului nostru, aș vrea ca el să devină imnul victoriei noastre”, este mesajul postat de Kalush Orchestra pe Youtube. 

Videoclipul melodiei “Ștefania” a fost urcat duminică pe platformă și a adunat în mai puțin de 24 de ore peste 6 milioane de vizualizări. 

Ucraina a câștigat Eurovision 2022 

Kalush Orchestra a câștigat cea de 66-a ediție a concursului Eurovision. Este pentru a treia oară când Ucraina duce trofeul acasă. Iniațial, Ucraina ocupa poziția a 4-a în clasament după punctele primite de la jurii. După votul publicului, Ucraina a încheiat seara pe prima poziție a clasamentului cu 631 de puncte. 

WRS, reprezentantul României în concurs, a dus „Llamame” pe locul al 18-lea în clasamentul final ESC 2022, cu un total de 65 de puncte. Moldova, reprezentată de Zdob și Zdub, alături de frații Advahov, a ieșit pe locul 7. 

Fotografii: Getty Images/ Capturi Youtube

  • Kalush Orchestra a lansat videoclipul piesei cu care a câștigat Eurovision 2022. “Ștefania” are milioane de vizualizări

related posts

Modifică setările cookies