Kira Rudik, politiciana de la Kiev care e gata să apere capitala cu arma în mână


Pe măsură de Armata rusă se apropia de porțile de intrare în Kiev, locuitorii orașului au dat dovadă de solidaritate în fața invadatorilor. Liderii politici din capitala Ucrainei au preluat discursul președintelui Volodimir Zelenski și sunt gata să apere orașul cu arma în mână.


Kira Rudik (36 de ani) este deputată în Parlamentul Ucrainei din 2019 și președinta partidului Vocea (Holos). Politiciana a avut o intervenție live la CNN, în care a explicat de ce ucrainenii nu se vor preda în fața armatei lui Vladimir Putin.

Jurnalistul de la CNN a întrebat-o pe Kira Rudik cât timp crede că va rezista orașul, având în vedere viteza cu care rușii au cucerit poziții importante din capitala Kiev. Politiciana a oferit un răspuns uluitor: 

Chiar cred în Armata ucraineană, o susțin de 8 ani. Sunt membră a Parlamentului și lideră a partiului, e datoria mea să fiu aici. Înțeleg că evenimentele se petrec foarte aproape de locul în care mă aflu, dar sunt înarmată și am membrii staff-ului meu înarmați, la fel și o serie de oameni din apărarea teritorială înarmați, și vom lupta pentru fiecare centimetru de pământ ucrainean și din teritoriul Kievului pentru a nu-i lăsa pe ruși să intre”, a spus femeia la CNN.

Ulterior, într-o postare publicată pe Instagram, Kira Rudik a transmis un mesaj de încurajare ucrainenilor, dar și unul tăios la adresa puterilor occidentale.

Cred că trebuie să spunem adevărul partenerilor noștri: că sancțiunile ajută, dar nu îl opresc pe Putin. Că cerul este închis, este ceea ce are nevoie Ucraina acum.

Că ne-am luat armele și vom rezista până la capăt - pentru fiecare bucată de pământ. Deci vom câștiga!”, a scris politiciana pe rețeaua socială.

Fotografii: CNN/Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO:

  • Kira Rudik, politiciana de la Kiev care e gata să apere capitala cu arma în mână

related posts

Modifică setările cookies