La 26 de ani, câștigă 15.000 de dolari pentru o sesiune foto de o oră. Povestea modelului cu o culoare fascinantă a pielii, care îi pășește pe urme lui Naomi Campbell


Este al doilea supermodel din lume, după Naomi Campbell, care a fost aleasă să deschidă un show Prada. Viața lui Anok Yai, o fată din sudul Sudanului, s-a schimbat radical cu o singură fotografie.

Tag-uri:

Anok Yai a făcut recent furori la Met Gala cu ținuta ei spectaculoasă, pentru care s-au folosit 98.000 de cristale Swarovski.  

Anok se numără printre cele mai scumpe modele din lume. În prezent, ea câștigă 15.000 de dolari pentru o ședință foto de o oră.

Anok Yai s-a născut în decembrie 1997 la Cairo. Cu puțin timp înainte de a se naște, familia ei a fugit din calea războiului din Sudanul de Sud și s-a refugiat în Egipt.

În 2000, părinții lui Anok s-au mutat la Manchester. Au muncit foarte mult pentru a le oferi fiicelor lor un viitor decent.

După școală, Yai a intrat la Universitatea de Stat din Plymouth pentru a studia biochimia. Din copilărie, ea a visat să devină doctor și să demonstreze că femeile pot obține succes în domeniile exacte, la fel ca bărbații.

În 2017, la un festival de la Universitatea Harvard, Anok a fost remarcată de fotograful Steven Hall. El a postat o fotografie cu Yai pe rețelele de socializare. Această postare a primit peste 20 de mii de aprecieri și multe comentarii de admirație în doar câteva minute.

După asta, pe tânăra originară din Sudan a observat-o șeful unei agenției de modeling, Kyle Hagler. A invitat-o pe Anok să semneze un contract cu ei și de atunci Yai a tot evoluat în lumea modei.

După doar câteva luni pe podium, Anok a devenit primul model sudanez și al doilea model de culoare, după Naomi Campbell, care a deschis un spectacol Prada.

„A fost o onoare și sunt mândră că am fost aleasă să deschid acel show. Este ca o declarație către lume despre tine. Acest lucru este deosebit de important pentru femeile de culoare. Să știi că frumusețea lor merită să fie admirată”, a împărtășit modelul.

Acum frumusețea sudaneză primește un număr imens de oferte pentru diverse colaborări, prezentări, închide cele mai importante spectacole din industria modei și este fotografiată pentru reviste glossy. Din 2018, ea este imaginea brandului Estee Lauder.

Yai crede că povestea ei va ajuta fetele de diferite naționalități să-și înțeleagă unicitatea și să creadă că în succesul lor.

Mulți cred că Anok îi va păși pe urme legendarei Naomi Campbell.

Sursă foto: Getty Images, Instagram

Aceasta este fotografia care a propulsat-o în lumea modei:

  • La 26 de ani, câștigă 15.000 de dolari pentru o sesiune foto de o oră. Povestea modelului cu o culoare fascinantă a pielii, care îi pășește pe urme lui Naomi Campbell

related posts

Modifică setările cookies